Fardelejos

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 3 o 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 225 g farina

    125 g ametlla

    100 g sucre

    65 g llard de porc

    65 ml aigua

    1 ou

    1 llimona

    Oli

    Sucre de llustre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 65 g de llard de porc, 65 ml d'aigua i un pessic de sal. Ho posem a foc baix i ho fonem.
  2. Mentre es va fent la pasta, anem preparant el massapà. Posem en un bol 125 g d'ametlla molta, 100 g sucre, 1 ou i pell de llimona, que ratllem. Ho barregem bé amb una forquilla fins que quedi homogeni. I ho reservem.
  3. Un cop s'hagi desfet el llard, retirem el pot del foc. Hi afegim 225 g de farina, ho barregem amb vareta manual fins que tinguem una massa. Ho reservem durant 5 minuts.
  4. Espolsem una mica de farina a la fusta, aboquem la massa a la fusta i amb un corró ho estirem perquè quedin 2 rectangles de 10 x 7 cm.
  5. Posteriorment, tallem la massa en rectangles amb un tallapastes formant 8 rectangles.
  6. Comencem a farcir els fardelejos. Agafem els rectangles i hi posem al centre de cadascun 1 cullerada de massapà. Les vores les pintem amb aigua i tapem cada rectangle amb un altre. I amb la forquilla segellem tres dels quatre costats.
  7. Un cop tinguem els 8 fardelejos farcits els fregim i a mesura que es vagin fent els reservarem en un plat amb paper absorbent.
  8. Un cop estiguin tots fregits, traiem el paper absorbent i els empolsem amb sucre llustre per deixar-los llestos per menjar.
Anar al contingut