Escalopa de vedella amb minestra gratinada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 bistecs de vedella
2 pastanagues
1 carbassó
1 patata
1 grapat de mongeta tendra
1 grapat de cirerols
1 llima
2 ous
2 grans d'all
Formatge parmesà
Mozzarella seca
Farina
Pa ratllat
Conyac
Orenga fresca
Llorer
Pebre vermell fumat dolç
Pebre negre
Sal
Oli de gira-sol
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Aixafem els bistecs del crostó, perquè quedin ben fins i estirats.
- Per fer el marinat, en un atuell hi barregem els 2 grans d'all aixafats, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, 1 cullerada de sal, el suc i la pell d'una llima, una fulla de llorer, pebre negre, un raig de conyac i oli de gira-sol. Hi posem els bistecs, que s'impregnin bé, i els deixem en aquest remull, durant 24 hores, a la nevera.
- Pelem les pastanagues i les tallem transversalment. Tallem les patates, també transversalment. Les posem en una olla amb aigua i que comenci a bullir. Hi afegim un grapat de mongeta tendra, tallada a mida regular. Tallem el carbassó, també de manera transversal i l'afegim a l'olla que haurà de bullir fins que la patata sigui cuita. Serà un total de 15 minuts.
- Passat el temps del marinat, n'eixuguem els bistecs i els passem, primer per farina, després per l'ou batut i finalment pel pa ratllat. Els fregim, amb l'oli ben valent, a banda i banda, i en traiem l'excés d'oli amb paper absorbent.
- Posem la verdura en el fons d'una safata de forn. Al damunt, hi posem els bistecs. Hi espolsem 125 g de parmesà ratllat, hi esbocinem mozzarella seca, hi posem uns quants cirerols i hi escampem orenga fresca. Ho enfornem a 220º durant 5 minuts.
- Ho emplatem posant-hi un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.