Endívies amb ricotta i fruits vermells

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita vermella i els gerds són molt rics en vitamina C, un nutrient que estimula el sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 endívies grosses

    200 g de ricotta

    110 ml d'oli

    150 g de gerds

    125 g de mores

    250 ml de vinagre vi blanc

    2 branques de farigola

    30 g de tàperes

    20 g d'anacards fregits

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant la salsa de fruita vermella. Posem 250 ml de vinagre de vi blanc en un pot i hi afegim 150 g de gerds i 125 g de mores ja netes. Les coem a foc baix durant 10 minuts perquè s'infusionin; no hem de deixar que bulli.
  2. Mentrestant, agafem un bol i hi posem 200 g de ricotta i 30 g de tàperes, que tallem prèviament. Posteriorment tallem també unes fulles de farigola i les hi afegim amb 20 ml d'oli, sal i pebre. Ho integrem i ho posarem dins un biberó.
  3. Traiem el pot de la infusió i ho colem. Ho aixafem bé per obtenir-ne el màxim de fibra. Un cop fet, ho deixarem refredar.
  4. Ara comencem a preparar les endívies. Tallem a quarts quatre endívies ja netes, les afegim a la barbacoa i les anem marcant. A mesura que les tinguem, les reservem en una plata.
  5. Un cop tinguem totes les endívies marcades i reservades a la plata, posem en un bol part del vinagre infusionat (que tenim fred), 90 ml d'oli, sal i pebre i ho emulsionem bé.
  6. Finalment, abans d'emplatar, maltallem 20 g d'anacards fregits.
  7. A l'hora d'emplatar, agafem quatre quarts d'endívies marcades, afegim tres punts de ricotta a cada endívia i per sobre hi posem la vinagreta i els anacards tallats.
Anar al contingut