Cuixes de pollastre guisades amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cuixes de pollastre
4 porros
2 pastanagues
una llauna de pebrots del piquillo
4 grans d'all
20 boletes de pebre
1 fulla de llorer
una branca de romaní
4 patates monalisa
pebre vermell fumat dolç
julivert
vi ranci
3 litres d'aigua mineral
sal
oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Netegem les cuixes, cremem les plomes que hi puguin quedar.
- Fem un bany de sal a les cuixes. Posem un litre d'aigua i hi afegim 50 g de sal. Ho deixem reposar durant 30 minuts.
- Laminem 4 grans d'all i els posem en una olla de pressió amb un bon raig d'oli. Hi fem ballar els 4 alls laminats.
- A l'olla, hi afegim un manat de fulles de julivert, una branca de romaní, una fulla de llorer, 20 boletes de pebre negre aixafat i una cullerada sopera de pebre vermell fumat dolç.
- Ofeguem tot el que hi ha a l'olla de pressió amb un raig de vi ranci.
- Escalfem en una olla tres litres d'aigua mineral amb un pols de sal.
- Pelem i tallem a la bresa (a tires i després a quadradets) dues pastanagues i 4 porros. Ho afegim a l'olla, remenem que s'integri tot i abaixem el foc al mínim.
- Afegim, sense suc, una llauna de pebrots del piquillo a la cassola.
- Traiem les cuixes del tàper i les eixuguem amb paper absorbent. Les afegim a l'olla.
- Pelem i escapcem 4 patates monalisa i les afegim a l'olla.
- Afegim l'aigua bullint a l'olla, ho tapem... i ho deixem coure 15 minuts. Una vegada hagi bullit, ho traiem del foc i ho deixarem reposar 2 hores.
- Un cop reposat, colem el brou i en separem les cuixes i la resta. Traiem la capa superior del brou.
- Posem una cassola al foc, hi tirem un raig d'oli i quan l'oli encara està fred hi tirem les cuixes i les verdures per regenerar-les. Quan s'hagin escalfat hi tirem la meitat del brou que tenim. La resta el guardarem a la nevera per altres preparacions.
- Piquem unes fulles de julivert i les afegim a la cassola. Ho servim.