Crestes de xai

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és una carn rica en vitamines del grup B, sobretot en B12, i en minerals com el fòsfor i el zinc.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Massa crestes 

    250 g farina 

    150 ml aigua mineral 

    25 g llevat fresc 

    1 culleradeta de sal 

    Per al farcit 

    400 g espatlla de xai cuita desossada  

    3 escalunyes 

    2 tomàquets pebrot 

    1 gra d'all  

    1 bitxo fresc picant 

    1 raig crema balsàmica Mòdena  

    Fulles d'alfàbrega 

    Fulles de julivert 

    Pebre negre 

    Sal 

    Mantega clarificada 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem, fins que estigui tèbia, 150 ml d'aigua
  2. Dissolem dins de l'aigua 25 g de llevat fresc
  3. En un bol gran, posem 250 g de farina i un pessic de sal. Tirem l'aigua amb llevat al mig de la muntanyeta de farina i pastem fins que no quedi farina solta
  4. Tapem el pastó amb un drap humit. Deixem que aquesta massa reposi un mínim de 30 minuts
  5. Mentrestant, afegim en una cassola 400 g d'espatlla de xai cuita desossada i esfilagarsada. Hi posem un raig d'aigua i regenerem la carn.
  6. Posem la carn en un bol gran
  7. Tallem a concassé 2 tomàquets pebrot i els barregem amb la carn  
  8. Tallem a brunesa 3 escalunyes i les afegim al bol
  9. Ratllem un gra d'all pelat i el posem al bol. Hi afegim un raig de crema de vinagre balsàmic i unes voltes pebre negre
  10. Piquem ben fines unes fulles d'alfàbrega, unes fulles de julivert i les afegim al bol. Tallem a rodelles un bitxo picant fresc i el posem al bol. Ho barregem tot. Hi afegim una mica de sal  
  11. Recuperem el pastó i el dividim en 8 parts. De cada part en fem una bola i aixafem les boles per fer-ne cercles d'uns 16 cm de diàmetre
  12. Dins de cada cercle hi posem una cullerada generosa de farcit de xai  
  13. Tanquem el cercle plegant-lo i formem les crestes
  14. Posem les crestes en una safata de forn amb un paper sulfurat a la base
  15. Amb un pinzell pintem les crestes amb mantega clarificada. Si no en tenim, l'oli també serveix
  16. Portem la safata amb les crestes al forn i les coem durant 10' a 230 ºC
Anar al contingut