Crep bretona

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les creps són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, són una preparació rica en hidrats de carboni i proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Pels creps 

    500 ml aigua 

    200 g farina de fajol 

    50 g farina de blat 

    1 ou 

    1 cullerada mantega  

    1 pessic de sal 

    Pel farcit 

    100 g formatge gruyère 

    50 g botifarra de llengua 

    50 g botifarra de donja 

    40 g barreja de fruites seques 

    4 ous  

    Lletsó 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa de les creps. Afegim a un got batedor prou gran i ample 200 g farina de blat cairat o farina de fajol, 50 g de farina de blat, 1 ou, 1 cullerada de mantega textura pomada, 1 pessic de sal i mig litre d'aigua. Ho turbinem bé fins que obtinguem una massa ben fina. 
  2. Tapem el got amb un plat i ho deixem reposar un mínim d'una hora a la nevera. 
  3. Passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la barregem una mica amb les varetes manuals. Hem de comprovar la textura de la massa. Ha de tenir una textura de salsa; si estigués massa espessa, podem afegir-hi un rajolí d'aigua i barrejar-ho de nou. 
  4. Desfem en una paella plana una nou de mantega. Un cop fosa i amb la paella força calenta, hi tirem un cullerot de massa de crep. L'escampem bé perquè es distribueixi de manera equitativa, però que quedi ben fina.  
  5. Deixem que es cogui per una cara i la girem perquè es cogui per l'altra. 
  6. Un cop feta, reservem la crep en un plat embolicat amb un drap de cotó. Si cal, podem fer les altres creps. 
  7. Tallem amb ganivet un grapat generós de barreja de fruits secs i ho reservem en un bol. 
  8. Agafem una de les creps fetes i la posem a la crepera calenta. Hi posem unes llesques de formatge gruyère o semblant tallat ben fi. Hi posem unes llesques de bull de llengua i botifarra de donja i un ou. Hi posem un pessic de sal. Deixem que la clara de l'ou es vagi fent i tanquem la crep en quadrat. Afegim a la crep unes fulles netes de lletsó o alguna altra fulla de marge. 
  9. Ho acabem amb la picada de fruites seques. 
Anar al contingut