Crema d'espàrrecs amb salmó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs blancs creixen sota terra. Com que no rep llum solar, no desenvolupa el color verd característic. Destaca la seva aportació en potassi, que li confereix propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 encenalls de salmó fumat Royal

    10 espàrrecs blancs

    1 llimona

    1 porro

    80 g parmesà

    Pipes de carbassa

    Sèsam negre

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem els espàrrecs, començant per uns quatre dits per sota de cada punta. Com que les puntes són molt tendres, no cal pelar-les.
  2. Els tallem en quatre parts i els posem a sofregir, en una olla amb una mica d'oli, juntament amb un porro tallat a rodelles.
  3. Quan comencen a agafar color, els cobrim d'aigua i, un cop bulli, abaixarem el foc i ho deixarem coure 12 minuts a una potència mitjana-baixa.
  4. Passem el contingut de l'olla a un recipient per turbinar, hi afegim 60 ml d'oli d'oliva verge extra, uns 80 g de formatge parmesà, que ratllem, i ho turbinem finament. La quantitat del parmesà és orientativa, ja que es pot ajustar al gust de cadascú.
  5. Ho salpebrem i ho colem. Si la voleu prendre freda, tempereu-la i reserveu-la a la nevera.
  6. En una paella, hi torrem un grapat de pipes de carbassa, juntament amb oli, sal i pebre. Quan agafin color, les reservarem en paper absorbent per evitar l'excés d'oli.
  7. Barregem, en una plata, uns 25 g de sèsam negre i la pela d'una llimona, que ratllem, i hi arrebossem els encenalls de salmó, només per una cara.
  8. Emplatem cada ració de crema amb les pipes, que mig trencarem al morter, i els encenalls de salmó arrebossat, que doblegarem perquè guanyin volum. Si es vol, es pot acabar amb un raig d'oli final.
Anar al contingut