Conill amb cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants amb funció protectora de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 conill 

    500 ml brou vegetal 

    200 g cireres 

    150 ml vi blanc sec 

    100 g ametlla natural sense pell 

    Mitja col llombarda 

    1 gra d'all 

    1 dit gingebre fresc 

    4 boles pebre negre 

    1 cullerada comí en gra 

    Oli OVE 

    Sucre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem la recepta preparant un marinat per al conill. En un morter una cullerada de comí en gra, uns grans de pebre negre i els aixafem.  
  2. A continuació, pelem i ratllem un tros de gingebre fresc i el ratllem directament al morter. Seguidament, pelem i ratllem un gra d'all també directament al morter. 
  3. Acabem el marinat amb un bon raig d'oli. Ho barregem tot bé amb la mà de morter. 
  4. En un bol o plat fons hi posem el conill tallat. A continuació, aboquem el marinat i untem bé els trossos de conill. Ho reservem una estona.  
  5. Espinyolem 200 g de cireres netes. 
  6. Escalfem una cassola ampla. Mentre agafa temperatura, aprofitem i tallem a juliana mitja col llombarda neta. 
  7. Quan la cassola està calenta, hi afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra. A continuació, afegim la col llombarda tallada, les cireres, una mica de sal i una mica de sucre. Ho remenem bé i ho saltem a foc fort durant 10 minuts remenant de tant en tant. 
  8. Torrem 100 g d'ametlles en una paella durant deu minuts remenant-les per evitar que es cremin. Un cop torrades, les reservem en un bol. 
  9. Escalfem 500 ml de brou vegetal sense que arribi a bullir. 
  10. Agafem una cassola gran que tingui tapa i l'escalfem amb un bon raig d'oli. Quan l'oli està calent, hi aboquem el conill marinat, una mica de sal i l'enrossim bé per totes bandes. 
  11. Un cop el conill està enrossit, desglacem amb un bon raig de vi blanc.  
  12. Quan el vi ha reduït, hi aboquem el brou calent, mig tapem i coem a foc mitjà-baix 40 minuts. Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció, hi afegirem les ametlles torrades. 
  13. Regenerem el saltat de llombarda i cireres per servir-lo calent. 
  14. Muntem el plat amb trossos de conill, ametlles i suc, acompanyant-ho del saltat i d'unes fulles de julivert. I ja tenim aquest plat a punt per menjar.  
Anar al contingut