Brioix salat

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 250 g farina de força  

    150 ml llet  

    25 g mantega  

    15 g sucre blanc 

    15 g llevat fresc 

    1 ou 

    Pebre negre 

    Sal 

    30 g formatge semicurat d'ovella   

    Cibulet 

    1 culleradeta de cúrcuma  

    Llavors de sèsam torrat 

    Llavors de xia  

PREPARACIÓ

  1. Posem 250 g de farina de força al bol de la pastadora. Si ho fem a mà, ho posem en un bol. Hi afegim 15 g de sucre blanc, 15 g de llevat fresc esmicolat, 1 ou, 110 ml de llet sencera fresca, una mica de pebre negre i un parell de pessics de sal.  
  2. Ho pastem a mà o a màquina durant 15 minuts.  
  3. Passat aquest temps, hi afegim a poc a poc 25 g de mantega freda de nevera i tallada a dauets petits. 
  4. Ho pastem fins que la mantega estigui integrada a la massa.  
  5. Untem amb oli un bol. Fem una bola amb el pastó i el deixem al bol. El tapem amb un drap humit i deixem que reposi una hora.  
  6. Tallem a daus ben petits 30 g de formatge semicurat. En aquest cas n'hi hem posat d'ovella, però posa-hi el que més t'agradi. Ho reservem. 
  7. Tallem ben petites unes branques de cibulet. Reservem al mateix bol. 
  8. Dividim el pastó en 3 trossos. 
  9. Barregem un dels trossos amb la barreja de formatge i cibulet. Quan estigui fet, deixem que reposi. 
  10. Barregem el segon tros amb una culleradeta de cúrcuma. La cúrcuma ha de quedar ben escampada i tenyir tot el pastó. Deixem que la bola reposi.      
  11. Dividim la tercera bola en 4 talls i ho tornem a arrodonir. Les suquem amb aigua i després les arrebossem amb un bol de barreja de llavors de sèsam i xia.   
  12. Untem un motlle rodó de 21 cm de diàmetre amb mantega. 
  13. Agafem el pastó amb formatge i en fem 4 boletes. Fem el mateix amb les de cúrcuma. 
  14. Posem les boles al motlle intercalant els sabors. 
  15. Tapem el pastó amb un drap humit i deixem que faci la segona fermentació. Amb una hora, hauria de doblar el volum.  
  16. Quan el brioix ha crescut prou, el pintem amb una mica de llet. 
  17. Portem el brioix al forn 12' a 190 graus. 
  18. Esperem que es refredi i el desemmotllem. 
Anar al contingut