Brioix salat
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
250 g farina de força
150 ml llet
25 g mantega
15 g sucre blanc
15 g llevat fresc
1 ou
Pebre negre
Sal
30 g formatge semicurat d'ovella
Cibulet
1 culleradeta de cúrcuma
Llavors de sèsam torrat
Llavors de xia
PREPARACIÓ
- Posem 250 g de farina de força al bol de la pastadora. Si ho fem a mà, ho posem en un bol. Hi afegim 15 g de sucre blanc, 15 g de llevat fresc esmicolat, 1 ou, 110 ml de llet sencera fresca, una mica de pebre negre i un parell de pessics de sal.
- Ho pastem a mà o a màquina durant 15 minuts.
- Passat aquest temps, hi afegim a poc a poc 25 g de mantega freda de nevera i tallada a dauets petits.
- Ho pastem fins que la mantega estigui integrada a la massa.
- Untem amb oli un bol. Fem una bola amb el pastó i el deixem al bol. El tapem amb un drap humit i deixem que reposi una hora.
- Tallem a daus ben petits 30 g de formatge semicurat. En aquest cas n'hi hem posat d'ovella, però posa-hi el que més t'agradi. Ho reservem.
- Tallem ben petites unes branques de cibulet. Reservem al mateix bol.
- Dividim el pastó en 3 trossos.
- Barregem un dels trossos amb la barreja de formatge i cibulet. Quan estigui fet, deixem que reposi.
- Barregem el segon tros amb una culleradeta de cúrcuma. La cúrcuma ha de quedar ben escampada i tenyir tot el pastó. Deixem que la bola reposi.
- Dividim la tercera bola en 4 talls i ho tornem a arrodonir. Les suquem amb aigua i després les arrebossem amb un bol de barreja de llavors de sèsam i xia.
- Untem un motlle rodó de 21 cm de diàmetre amb mantega.
- Agafem el pastó amb formatge i en fem 4 boletes. Fem el mateix amb les de cúrcuma.
- Posem les boles al motlle intercalant els sabors.
- Tapem el pastó amb un drap humit i deixem que faci la segona fermentació. Amb una hora, hauria de doblar el volum.
- Quan el brioix ha crescut prou, el pintem amb una mica de llet.
- Portem el brioix al forn 12' a 190 graus.
- Esperem que es refredi i el desemmotllem.