Brioix amb crema d'ametlla

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 220 g de farina de força 

    7 ous 

    270 ml de beguda d'ametlla 

    30 ml d'oli d'oliva suau 

    30 ml d'oli de coco 

    10 g de llevat fresc 

    50 g de crema d'ametlla 

    20 g de midó de blat de moro 

    1 canonet de canyella 

    Sucre blanc

PREPARACIÓ

Posem 220 g de farina de força en un bol pastadora i hi afegim 40 g de sucre, 10 g de llevat fresc, que esmicolem, dos ous S, que trenquem, i 70 ml de beguda d'ametlla. Ho deixem pastant a velocitat mitjana durant 20 minuts. 

Passats els 20 minuts acabem el pastat amb olis. Hi afegim 30 ml d'oli suau i 30 ml d'oli de coco fos. Ho deixem pastant durant 5 minuts. 

Un cop passats aquests 5 minuts, deixem el pastó del brioix sobre una fusta amb una mica d'oli i en fem una bola. Un cop feta, untem amb oli un bol i hi deixem el pastó a dins, tapat amb un drap humit, durant 40 minuts perquè reposi.  

Untem la fusta amb oli i hi aboquem el pastó un cop ha reposat. En fem un rectangle i l'enrotllem per la part estreta formant una barreta.  

Agafem un motlle de 25 cm de llarg i l'untem amb oli de coco. A dins hi posem la barreta i ho tapem. Deixem que fermenti durant 1 hora.  

Passada l'hora de repòs, trenquem un ou i el batem. Agafem un pinzell i pintem el brioix amb l'ou batut. 

Un cop tinguem el brioix pintat, l'enfornem durant 35 minuts a 170º. 

Mentrestant, comencem a preparar la crema d'ametlles. Posem un pot al foc amb 200 ml de beguda d'ametlla, 50 g de crema d'ametlla i un canonet de canyella. Deixem que es dissolgui i ho portem a ebullició.  

Mentrestant, en un bol mitjà hi afegim quatre rovells –les clares les reservem– i hi afegim 20 g de midó de blat de moro. Ho barregem bé amb vareta manual fins que no quedin grumolls.  

Acabem la crema d'ametlla un cop el pot ja bull i en traiem el canonet de canyella. Aboquem la barreja calenta al bol, ho integrem bé amb vareta manual, ho passem de nou al pot i ho coem a foc suau fins que s'espesseixi.  

Deixarem refredar la crema passant-la a una safata. Amb una llengua pastissera l'anirem estenent bé i la taparem amb paper sulfurat. La deixarem refredar a temperatura ambient fins a portar-la a la nevera durant una hora.  

Un cop hagi passat una hora i el brioix ja el tinguem cuit i fred, en tallem dues llesques i hi untem la crema d'ametlla per sobre. 

Posteriorment, les empolsem amb una mica de sucre blanc i amb un bufador el cremem.  

Un cop el sucre s'hagi caramel·litzat ja tindrem la recepta a punt per emplatar i tastar.  

Anar al contingut