Botifarres en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i que la carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres, i en aquest cas buscar botifarres de qualitat amb poc greix (que podem veure en el color del tall).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

     

    3 salsitxes                                          

    2 botifarres Sant Llorenç                  

    2 botifarres baldanes                       

    2 botifarres girelles

    2 botifarres dolces                           

     

    Ingredients per a l'escabetx

     

    4 pastanagues

    2 branques d'api

    2 pomes Granny Smith

    2 llimones

    1 fulla de llorer

    4 grans d'all

    4 baies de cardamom 

    450 ml de vi ranci

    300 ml de vinagre vell

    50 g de llard

    Pebre negre

    Farigola

    Romaní

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir uns pots de vidre en una olla per desinfectar-los.
  2. Pelem i tallem a la jardinera 4 pastanagues, 2 pomes Granny Smith i 2 branques d'api. Ho reservem en un bol.
  3. Aixafem 4 grans d'all i els enrossim en una cassola amb 50 g de llard.
  4. Hi afegim 1 fulla de llorer, una branca de romaní, unes fulles de farigola, 4 baies de cardamom i unes quantes boletes de pebre negre aixafades. Ho ofeguem amb 300 ml de vinagre vell i 450 ml de vi ranci.
  5. Afegim els vegetals tallats a la cassola i els deixem a foc lent durant 10 minuts.
  6. Coem suaument a la paella 3 salsitxes, 2 botifarres Sant Llorenç, 2 botifarres baldanes, 2 botifarres girelles i 2 botifarres dolces. Un cop feta aquesta cocció,  les deixem refredar en una safata.
  7. Tallem les botifarres a mida de mossegada i les enfarinem.
  8. Afegim les botifarres a la cassola de l'escabetx i les hi deixem amarar a foc lent durant 20 minuts. Després les deixem refredar.
  9. Ratllem 2 llimones i en traiem el suc. Afegim el suc i les ratlladures a la cassola i ho remenem.
  10. Omplim els pots de vidre amb les botifarres escabetxades i les verdures.
  11. Posem els pots a bullir en una cassola amb un drap al cul. Tapem i capgirem els pots i hi mantenim l'ebullició 20 minuts més. Ja tenim unes conserves que ens duraran tancades uns 3 mesos i, un cop obertes i a la nevera, uns dos o tres dies.
Anar al contingut