Botifarres en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Tot i que la carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres, i en aquest cas buscar botifarres de qualitat amb poc greix (que podem veure en el color del tall).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
3 salsitxes
2 botifarres Sant Llorenç
2 botifarres baldanes
2 botifarres girelles
2 botifarres dolces
Ingredients per a l'escabetx
4 pastanagues
2 branques d'api
2 pomes Granny Smith
2 llimones
1 fulla de llorer
4 grans d'all
4 baies de cardamom
450 ml de vi ranci
300 ml de vinagre vell
50 g de llard
Pebre negre
Farigola
Romaní
PREPARACIÓ
- Posem a bullir uns pots de vidre en una olla per desinfectar-los.
- Pelem i tallem a la jardinera 4 pastanagues, 2 pomes Granny Smith i 2 branques d'api. Ho reservem en un bol.
- Aixafem 4 grans d'all i els enrossim en una cassola amb 50 g de llard.
- Hi afegim 1 fulla de llorer, una branca de romaní, unes fulles de farigola, 4 baies de cardamom i unes quantes boletes de pebre negre aixafades. Ho ofeguem amb 300 ml de vinagre vell i 450 ml de vi ranci.
- Afegim els vegetals tallats a la cassola i els deixem a foc lent durant 10 minuts.
- Coem suaument a la paella 3 salsitxes, 2 botifarres Sant Llorenç, 2 botifarres baldanes, 2 botifarres girelles i 2 botifarres dolces. Un cop feta aquesta cocció, les deixem refredar en una safata.
- Tallem les botifarres a mida de mossegada i les enfarinem.
- Afegim les botifarres a la cassola de l'escabetx i les hi deixem amarar a foc lent durant 20 minuts. Després les deixem refredar.
- Ratllem 2 llimones i en traiem el suc. Afegim el suc i les ratlladures a la cassola i ho remenem.
- Omplim els pots de vidre amb les botifarres escabetxades i les verdures.
- Posem els pots a bullir en una cassola amb un drap al cul. Tapem i capgirem els pots i hi mantenim l'ebullició 20 minuts més. Ja tenim unes conserves que ens duraran tancades uns 3 mesos i, un cop obertes i a la nevera, uns dos o tres dies.