Batut de figues i xirivia

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment rica en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g de glaçons petits

    300 g de figues 

    250 ml de llet de coco 

    30 g de sucre de coco 

    300 ml de llet 

    180 g de xirivia 

    60 g de sucre  

    200 g de xocolata negra  

    2 cullerades de coco ratllat 

    2 cullerades d'ametlla picada 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el dolç de xirivia. Pelem 180 g de xirivia i la tallem en daus petits. 
  2. Posem la xirivia a la cassola amb 60 g de sucre blanc i 300 ml de llet. 
  3. Ho coem a foc mitjà-baix 1 hora aproximadament o fins que no quedi líquid. 
  4. Deixem que baixi la temperatura. 
  5. Escalfem un pot amb dos dits d'aigua i preparem un bany maria. 
  6. Afegim 200 g de xocolata negra al recipient que anirà al bany maria i fonem la xocolata.  
  7. Un cop fosa, estenem la xocolata sobre el marbre de la cuina. 
  8. Anem removent la xocolata fins que el termòmetre ens indiqui que està als 31-32 graus o bé fins que un cop la tastem amb els llavis notem que està una mica freda.  
  9. Quan tinguem la xocolata temperada, la podem abocar a un bol. 
  10. Amb un paper sulfurat, tallat en forma de triangle, fem un cornet.  
  11. Tanquem el cornet perquè no s'escapi xocolata.  
  12. Omplim el cornet amb la xocolata temperada. Fem un petit forat a la punta del cornet i fem els dibuixos que vulguem sobre una superfície, que després portarem a la nevera.  
  13. Abans, acabem les decoracions de xocolata espolsant-hi a sobre una mica de coco ratllat o ametlla picada en granet.  
  14. Un cop enllestit, portem les figures de xocolata a la nevera 
  15. En un vas americà posem 300 g de glaçons tipus pilé, 300 g figues netes però sense peduncle, el dolç de xirivia que tenim preparat, 250 ml de llet de coco i 30 g de sucre de coco.  
  16. Ho triturem tot molt bé. 
  17. Decorem el batut amb les figures de xocolata. 
Anar al contingut