Bacallà amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 morros de bacallà
2 tomàquets pera
2 cebes de Figueres
1 pebrot vermell
1 albergínia
2 porros
500 g de pell de bacallà
Farina
5 alls
Vi blanc
Julivert
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre
Llorer
PREPARACIÓ
- Dessalem unes pells de bacallà. En canviem l'aigua unes quatre vegades.
- Posem les pells de bacallà en una olla de pressió. Hi afegim 2 porros tallats a bresa, una fulla de llorer, un litre i mig d'aigua mineral i un gra d'all aixafat. Ho bullim 20 minuts i ho deixem reposar 2 hores.
- Un cop ha reposat, ho colem. Una meitat la reservem en un bol i l'altra la posem en una olla.
- Crucifiquem tomàquets i els escaldem. Tallem la cocció en un bol amb aigua i glaçons. En traiem les pells i les llavors i tallem a quadradets els pètals del tomàquet.
- Posem oli en una cassola, tallem les cebes i les enrossim.
- Pelem i tallem a brunesa un pebrot vermell. Afegim a la cassola. Remenem.
- Tallem a la brunesa una albergínia sense pelar. La fem a quadradets i l'afegim a la cassola. Foc fort.
- Afegim el brou calent de bacallà que tenim a l'olla,. Ho salpebrem. Ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Posem oli en una olla. Eixuguem els morros de bacallà amb un paper absorbent. L'enfarinem (en traiem l'excés de farina) i el fregim lleugerament. Només el segellem.
- Laminem 4 grans d'all. Posem oli en una paella, l'escalfem i, a foc baix, enrossim els alls. Hi tirem un raig de vi.
- Posem el bacallà fregit a l'olla amb els alls. Ho fem bullir i hi posem els lloms de bacallà. Ho deixem 5 minuts que es cogui amb l'escalfor residual.
- Posem els morros de bacallà sobre la samfaina. I hi afegim el contingut de l'olla amb els alls. Ho deixem coure uns minuts.
- Tallem julivert ben petit.
- Emplatem la samfaina i el bacallà i ho finalitzem amb el julivert per sobre.