Arepetes de iuca

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El iogurt és un làctic que conté bacteris vius que ens cuiden la nostra flora intestinal i ajuda a regular el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:

    1 kg iuca 

    50 g carn de porc picada 

    50 g carn de vedella picada 

    1 jalapeño envinagrat 

    1 bola de mozzarella 

    1 ou 

    1 iogurt grec 

    Pebrot verd italià 

    Ceba caramel·litzada 

    All 

    Julivert 

    Llavors de comí 

    Llavors de matafaluga 

    Oli OVE 

    Oli de gira-sol 

    Pebre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Pelem una iuca d'1 kg i la ratllem en un pot. Descartem la part dura del centre. 
  2. Hi afegim un polsim de sal, ho tapem i ho deixem reposar 20 minuts. Després d'aquest temps la premsarem per extreure'n l'excés de líquid. 
  3. En un got batedor hi posem 4 jalapeños, un quart de pebrot verd italià, 1 iogurt grec i sal. Ho turbinem i ho portarem a la nevera. 
  4. Posem en un bol la massa de iuca premsada, 1 ou, un polsim de llavors de comí i un altre polsim de llavors de matafaluga. Ho integrem i reservem.  
  5. Tallem un all, julivert i els matxuquem en un morter per fer-ne una picada.  
  6. Posem una paella al foc i hi posem un raig d'oli i 100 g de carn de porc i vedella picada amb una mica de sal. Ho sofregim. En acabat, hi afegim dues cullerades de ceba caramel·litzada i ho integrem. 
  7. Agafarem la massa de iuca, anem fent boletes i les farcirem amb la barreja de carn. Ens ha de quedar la forma d'una pilota de rugbi. 
  8. Posem una paella al foc amb oli de gira-sol i quan sigui ben calent hi fregirem les arepes. Després les posarem en un plat amb paper absorbent. 
  9. Emplatem les arepetes farcides. Al costat hi posarem la salsa de jalapeños i iogurt per sucar, a la qual afegirem un raig d'oli i pebre.  
Anar al contingut