Amanida de pasta amb pinya i xiitakes

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal menjar-ne per postres, després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g tallarines

    150 g cansalada ibèrica

    150 g xiitake

    2 grans d'all

    1 pinya

    Soja

    Gingebre en pols

    Mel

    Vinagre de poma

    Fulles de coriandre

    Sal

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Posem aigua al foc fins que bulli i, mentrestant, tallem dues rodelles de pinya. La tallem a daus d'1 x 1 cm, aproximadament, i ho posem tot en un bol gros.
  2. Al bol on hi ha la pinya, hi afegim una cullerada de vinagre de poma, 3 cullerades de soja, 1 cullerada de gingebre en pols, 1 cullerada de mel i 2 grans d'all, que pelem i tallem a la brunesa. Ho integrem tot bé i ho deixem marinant-se durant 30 minuts.
  3. Mentre la pinya es marina, afegim sal a l'aigua bullint i hi afegim 400 g de tallarines. Les deixarem coure entre 8 i 10 minuts.
  4. Posem una paella al foc i, mentre s'escalfa, agafem 150 g de cansalada ibèrica i la tallem a daus d'1,5 cm x 1,5 cm.
  5. Agafem 150 g de xiitakes ja nets i els laminem.
  6. Un cop la paella està calenta, saltem la cansalada ibèrica i la reservem.
  7. Posteriorment, saltem els xiitakes i els reservem amb la cansalada.
  8. Escorrem la pinya marinada i la saltem a la mateixa paella durant un minut. Ho reservem amb la resta d'ingredients i ho integrem.
  9. Quan hagi passat el temps de cocció de les tallarines, les escorrem i les posem en un bol amb un raig d'oli. Ho integrem i ho deixem refredar.
  10. Un cop la pasta estigui freda, l'afegim al bol amb la resta d'ingredients i ho integrem bé.
  11. Finalment, piquem unes fulles de coriandre i les afegim al plat.
Anar al contingut