Aguachile de sorell i síndria

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els xilis com el "jalapenyo", contenen una substancia la capsaïcina, què és la responsable de la picantor i coïssor de després de prendre'ls.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de sorells 

    600 g de síndria 

    2 cogombres mini 

    2 llimes 

    1 ceba morada 

    1 alvocat 

    1 xili fresc 

    Coriandre fresc 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer un bany de sal als sorells que, un cop nets, pesaran uns 400 g. Aboquem a un got batedor 500 ml d'aigua i 5 g de sal. Ho turbinem. 
  2. Un cop descongelats i netejats els sorells, els tallem a daus i els posarem en un bol junt amb la barreja d'aigua i sal durant 10 minuts. 
  3. Tallem a juliana fina una ceba morada i la reservem. Tallem 2 cogombres petits conservant-ne la pell a rodelles i els reservem.  
  4. Tallem a trossos grans 600 g de síndria sense pell ni llavors i els posem en un vas americà. De síndria en reservem 100 g per al final.   
  5. Al vas americà hi espremem 2 llimes, hi posem la meitat d'un xili fresc sense llavors i un pessic de sal. Ho triturem. 
  6. Colarem el contingut del vas americà en un bol fred de nevera i ho reservem. 
  7. Pelem i tallem a daus un alvocat que afegim al bol. També hi afegim la ceba i els cogombrets.  
  8. Escorrem el sorell i també l'afegim al bol.  
  9. Per últim, tallem a rodelles el mig xili que no hem fet servir i l'afegim per sobre l'aguachile, junt amb unes fulles de coriandre i els trossets de síndria reservats. 
Anar al contingut