50 anys de l'arribada a la Lluna

Cançons de l'arxiu de TV3 per retre homenatge a la Lluna

La Lluna és un astre màgic que evoca misteri, melancolia i moments de passió. Ara que fa cinc dècades que un home va posar els peus a la seva superfície per primera vegada, recuperem 9 cancons de l'arxiu de TV3 il·luminades pel satèl·lit que més ha inspirat la humanitat

1. "Des de la Lluna", de Jaume Sisa 

El cantautor galàctic sempre s'ha sentit atret per tot el que prové del cosmos i, especialment, per la cara oculta de la Lluna. Allà hi troba la ironia, el surrealisme i l'absurd. El tema, interpretat al programa "Via llibre", pertany a l'àlbum "Ni cap ni peus", editat pel barceloní l'any 2008.

 

2. "La Lluna i jo", de Sau

Carles Sabater, l'enyorada i càlida veu del rock català, buscava la tebior lunar, conjuntament amb l'altre 50% de Sau, en aquest tema del disc "Quina nit" (1990). Va ser durant una actuació al programa "Sputnik", el 10 d'octubre de 1991. Per cert, el tema més conegut de la banda, "Boig per tu", també està dedicat a la Lluna.          

 

3. "Gira-sols mirant la lluna", de Miquel Abras

El bisbalenc de veu vellutada destaca per ser un dels cantautors més romàntics del panorama musical català. En aquesta peça del seu treball "Equilibris impossibles" (2012), els gira-sols, en comptes d'encarar-se al Sol, es giren cap a l'encisadora Lluna. 

 

4. "Lluna riu avall" ("Moon river"), interpretada pel cor Geriona

La primera edició d'"Oh happy day" va deixar-nos una versió coral femenina i amb lletra catalanitzada de la dolcíssima i oscaritzada composició de Henry ManciniJohnny Mercer. El tema va ser creat per a Audrey Hepburn el 1961, com a peça estrella de la pel·lícula "Esmorzar amb diamants" dirigida per Blake Edwards.

 

5. "Lluna de mandarina",  de Senior i el Cor Brutal 

Balada interpretada per a l'espai "33 revolucions" i pertanyent al disc "Gran". El conjunt valencià, com els homes llop, canta a la seva Lluna cítrica esperant que, com sempre, doni un senyal per conservar "l'esperança d'amar".

 

6. "Lluna plena", d'Elena Gadel

La cantant i actriu visitava "Els matins" a finals d'abril del 2014 per presentar el seu segon disc, "Delicada". El magnificent ple de Lluna de la barcelonina és, justament, una peça extremadament delicada, amb tocs flamencs i percussions mesuradíssimes.

 

7. "La Lluna", de Joan Manuel Serrat

Durant el transcurs de La Marató de l'any olímpic, el cantautor del Poble-sec va brindar als teleespectadors aquesta cançó que musica versos del poeta mexicà Jaime Sabines. Serrat va publicar el tema a l'àlbum "Material sensible" (1989) i, en aquesta ocasió, l'interpreta acompanyat per l'orquestra del programa, dirigida per un dels seus arranjadors de capçalera, el mestre Josep Maria Bardagí.

 

8. "La Lluna, la pruna", cantada pel Mic 

Un dels personatges més estimats del Super3 no podia faltar en aquesta selecció de cançons per a tots els públics. "La Lluna, la pruna", sens dubte, és una de les melodies populars catalanes més corejades per la quitxalla des de fa generacions.

 

9.  "La Lluna Biri: 3,2,1... Amunt!", del Super3 

Un videoclip encisador, com la Lluna. Petits astronautes viatjant com asteroides per l'univers al ritme de la música. Els súpers s'enlairen amb el Biri Biri per arribar ben amunt... a la velocitat de la llum.    

ARXIVAT A:
La Lluna
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut