Anar a la navegació principalAnar al contingut

Els finalistes de la batalla final

"Batalla monumental" tria el monument favorit de Catalunya en una gran final en directe des del MNAC

En aquesta última batalla, es posen cara a cara els vencedors dels duels que ha triat l'audiència del programa: el conjunt arqueològic de Tàrraco, el castell de Cardona, el monestir de Sant Pere de Rodes, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Reial Monestir de Poblet i la Seu Vella de Lleida. La batalla final, presentada per Roger de Gràcia, es fa en directe des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

28/02/2021 - 22.00 Actualitzat 06/04/2021 - 09.01

"Batalla monumental" tria el monument favorit de Catalunya en una gran final en directe des del MNAC
Ivan Medina, Roger de Gràcia i Candela Figueras ho tenen tot preparat per a la final de "Batalla monumental" (© Som*)

La gran final de "Batalla monumental" enfronta els sis finalistes que l'audiència ha escollit entre els dotze monuments que el programa ha posat cara a cara en cada capítol. És una emissió en directe des del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona, amb Roger de Gràcia i els dos reporters del programa, Candela Figueras i Ivan Medina, que exposen els arguments a favor de cada monument, acompanyats de convidats i experts que ajuden l'audiència a prendre la decisió final.

La vetllada compta amb la presència d'un convidat especial vinculat a cada un dels finalistes, que defensa el seu monument. Entre les cares conegudes que participen a la final hi ha l'actor Fermí Fernàndez, que defensa la Tàrraco romana; l'actriu cardonina Laia Fontan, que dona tot el suport al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, al costat del monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, amb el monestir de Poblet; l'arquitecta Benedetta Tagliabue, amb el recinte modernista de Sant Pau, i Mari Pau Huguet que representa el guanyador de la batalla de catedrals, la Seu Vella de Lleida. Tots hi posen el seu gra de sorra per mirar de decantar les votacions del públic, que és qui té l'última paraula a l'hora de triar el monument favorit.

Durant l'emissió en directe, l'audiència pot votar a través de l'aplicació de TV3 i de la web del programa a tv3.cat/batalla. Des del MNAC, Roger de Gràcia va seguint en directe l'evolució de les votacions i va descartant els monuments menys votats fins a saber el guanyador de la gran final de "Batalla monumental".

A la final de 'Batalla monumental' es podrà votar mitjançant l'app de TV3 i la web del programa
A la final de "Batalla monumental" es podrà votar mitjançant l'app de TV3 i la web del programa

A més, els espectadors de TV3 han pogut colar-se a l'assaig de la gran final, en una connexió exclusiva digital que s'ha fet durant la tarda del diumenge mitjançant els perfils de Twitter, Facebook i Instagram de @TV3cat i @BatallaTV3. S'ha vist com en Roger de Gràcia, la Candela Figueras i l'Ivan Medina ho tenien tot a punt per una nit "monumental" i ens han explicat els preparatius del programa.


La Seu Vella de Lleida és el sisè monument finalista, que s'afegeix als cinc candidats escollits fins ara per l'audiència: el monestir de Poblet, guanyador de la cinquena batalla, es va imposar amb el 52% dels vots al monestir de Santes Creus; el Recinte Modernista de Sant Pau, quart finalista, va superar la Pedrera amb un 79% dels vots de l'audiència; el monestir de Sant Pere de Rodes, guanyador del tercer duel, va vèncer l'església de Sant Climent de Taüll amb el 51% de les votacions; el castell de Cardona, vencedor de la segona batalla, va superar el de Miravet amb el 53% dels vots de l'audiència, i el conjunt arqueològic de Tàrraco es va imposar en la primera batalla amb el 59% dels vots sobre les restes d'Empúries.

Els reporters de "Batalla monumental", Candela Figueras i Ivan Medina, van proclamar oficialment l'últim monument finalista del programa, la tarda de dijous, al magazín "Tot es mou", amb Lluís Marquina. La Seu Vella de Lleida es va imposar a la Catedral de Girona amb un 69% de les votacions i va guanyar la "Batalla de catedrals" amb més de 31.000 vots, en el duel amb més participació de tota la temporada, en què es van recollir 45.000 votacions en total. 


El programa, que ha escollit els sis monuments finalistes setmana rere setmana amb els vots de l'audiència, ha aconseguit un gran èxit de participació des de l'estrena. Durant les sis setmanes d'emissió s'han superat les 150.000 votacions per part dels espectadors, una xifra que converteix aquesta acció de participació digital en una de les que han tingut més èxit de TV3. A més, el programa suma 45.000 seguidors a les xarxes socials de @BatallaTV3 a Instagram, Facebook i Twitter.

Pel que fa a l'audiència, durant les sis emissions del programa, 1.151.000 espectadors han vist en algun moment "Batalla monumental", que ha obtingut una mitjana de 208.000 espectadors i un 9,3% de quota de pantalla. La valoració qualitativa ha estat de 8,2, segons el panel de GfK. D'audiència digital, fins ara ha tingut més de 124.000 reproduccions en total.

Ivan Medina, Roger de Gràcia i Candela Figueras presenten 'Batalla monumental'
Ivan Medina, Roger de Gràcia i Candela Figueras presenten "Batalla monumental"

Un cop es faci públic el monument guanyador, després de l'emissió de la final, TV3 emetrà un capítol especial titulat "L'altra cara de la batalla", que mostrarà imatges inèdites del rodatge i les errades més gracioses dels presentadors, que durant sis programes han mostrat 12 dels monuments més espectaculars del territori: les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el recinte modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

"Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.