El restaurant Casamar, de Llafranc, a "Cuines"
Quim Casellas, xef del restaurant, ens ensenya a preparar receptes que combinen mar i muntanya: una papillota de peix de roca amb bolets, un caneló tebi de porro, escamarlans, formatge i bolets i un plat emblemàtic de l'Empordanet: Es niu.
Quim Casellas, el xef del Casamar, deixa les vistes de Llafranc per posar-se davant les càmeres del "Cuines". Les vistes al mar del restaurant ens podrien remetre a imatges estiuenques, però Quim Casellas ens demostra que domina perfectament la cuina de tardor.
I per mostra, el primer plat, papillota de peix de roca amb bolets, on toca aigua de platja, però també bolets de cultiu, tronc inclòs. Dimarts, continuem amb les mescles. El caneló tebi de porro, escamarlans, formatge i bolets no només és mar i muntanya, sinó que uneix ingredients de casa amb tocs orientals, com la pasta wantun.
Els protagonistes de dimecres són el peixopalo, el bacallà, la sípia i salsitxes. Amb ells, el Quim ens farà un plat rodó: "Es niu", plat emblemàtic de l'Empordanet, de quan els surers es reunien a les barraques per cuinar el que duien entre tots.
I per acabar, dijous, uns bunyols ben fàcils de fer però amb un toc diferent. I és que els bunyols amb els que ens acomiadarem del restaurant Casamar estan fets d'anxoves. De l'Escala, és clar!
Els divendres ens agrada envoltar-nos de cuiners amateurs. En el "Cuina de Casa" d'aquesta setmana rebem l'Ester Pàmies, empresària de Vilanova i la Geltrú, que ens farà uns pistonada amb gambes, un dels grans productes del port de Vilanova.
Aprofitant que se celebra la 5a Diada de la Rumba, aquesta setmana sonaran al programa cançons de l'enyorat Gato Pérez.
I per mostra, el primer plat, papillota de peix de roca amb bolets, on toca aigua de platja, però també bolets de cultiu, tronc inclòs. Dimarts, continuem amb les mescles. El caneló tebi de porro, escamarlans, formatge i bolets no només és mar i muntanya, sinó que uneix ingredients de casa amb tocs orientals, com la pasta wantun.
Els protagonistes de dimecres són el peixopalo, el bacallà, la sípia i salsitxes. Amb ells, el Quim ens farà un plat rodó: "Es niu", plat emblemàtic de l'Empordanet, de quan els surers es reunien a les barraques per cuinar el que duien entre tots.
I per acabar, dijous, uns bunyols ben fàcils de fer però amb un toc diferent. I és que els bunyols amb els que ens acomiadarem del restaurant Casamar estan fets d'anxoves. De l'Escala, és clar!
Els divendres ens agrada envoltar-nos de cuiners amateurs. En el "Cuina de Casa" d'aquesta setmana rebem l'Ester Pàmies, empresària de Vilanova i la Geltrú, que ens farà uns pistonada amb gambes, un dels grans productes del port de Vilanova.
Aprofitant que se celebra la 5a Diada de la Rumba, aquesta setmana sonaran al programa cançons de l'enyorat Gato Pérez.