Un plat de figues
Receptes amb figues
Aprofita la fruita de temporada

Set receptes amb figues per a aquesta tardor

Gaudeix dels beneficis de les figues amb aquesta sèrie de receptes que et permetran obtenir plats deliciosos i saludables

És temps de figues! Aprofita aquesta fruita de temporada amb 7 receptes creatives i ben fàcils. Des d'una copa de formatge amb figues fins a una coca de sobrassada que no et deixarà indiferent.
 

1. Batut de figues i xirivia

 

Encara que les figues i la xirivia no són una combinació que veiem de manera habitual, funcionen sorprenentment bé, així que per què no fer-ne un batut? El resultat d'aquesta recepta és una beguda refrescant, saludable i plena de nutrients, ideal per a aquells que volen provar alguna cosa diferent dels batuts tradicionals. Si ho proves, et sorprendrà!


2. Figues i borraines

Figues i borraines
 

Aquest plat tradicional de les Terres de l'Ebre combina la dolçor de les figues seques amb la frescor de les fulles de borraina. Amb una pasta lleugera, tot es fregeix fins a obtenir una textura daurada. Les figues es cobreixen amb sucre, mentre que les borraines es poden acabar amb mel de taronger. Una elecció perfecta i fàcil de fer per a qualsevol celebració, que aportarà un toc especial i saborós a la taula!


3. Copa de figues amb formatge

www.ccma.cat/3cat/coleccio/18130/
 

La combinació de figues i formatge ha sigut una d'aquelles que ha sabut resistir l'arribada de postres com el cheesecake o el coulant i és d'aquells sabors clàssics que portem en l'ADN mediterrani. Com es fa? És molt fàcil: amb aquests tres passos, el tindràs enllestit de seguida!

  1. Talla a daus 3 figues. Posa-les en un pot juntament amb 20 g de sucre i 15 ml d'aigua. Cou-les 5 minuts a foc mitjà-alt removent perquè no s'enganxin. Si cal, sempre s'hi pot afegir una mica més d'aigua. Un cop cuites, aixafa-les amb una forquilla.
  2. Talla 30 g de formatge rul·lo de cabra, descarta'n la pela i esmicola-la. Posa'l en un bol juntament amb 100 g de formatge d'untar i barreja-ho bé.
  3. Posa en una copa una cullerada de la melmelada de figues, una de la barreja de formatges i repeteix-ho. Finalment, posa-hi canyella en pols per sobre. Ja es pot servir.

 

4. Coca de sobrassada amb figues

Coca de sobrassada amb figues
 

Una altra opció per aprofitar que és temporada de figues és fer-ne una coca! A més, és ràpida de fer, ja que en menys de 30 minuts la tindràs feta. Només cal seguir els següents passos:

  1. Talla la làmina de pasta de full amb la forma que vulguis. Posa-la a la safata del forn i punxa-la tota perquè la pasta de full no creixi.
  2. Posa-la al forn, al prestatge del mig, a una temperatura de 180° amb l'escalfor de dalt i baix i el ventilador. Un cop estigui torrada, treu-la del forn.
  3. Treu la pasta del full ja cuita i reserva-la fins una mica abans que vulguem menjar la coca.
  4. Uns minuts abans de menjar-ho posa-hi a sobre uns trossos de sobrassada, una mica de formatge gorgonzola i torna a posar la coca al forn per escalfar-ho.
  5. Treu-la del forn i hi posa les figues tallades a grills, un raig de mel i una flor de sal.
     

 

5. Neules amb figa

Neules amb figa
 

Tot i que les neules són tradicionalment associades amb les festes de Nadal, nosaltres creiem que es mereixen que en gaudim tot l'any. Per això, et proposem una manera deliciosa i original de preparar-les que segur que et farà llepar els dits: farcides amb figues!

 

6. Ensaïmades farcides de figues

 

No cal esperar a una ocasió especial per gaudir d'una bona ensaïmada. I si la fem encara més especial farcint-la amb melmelada de figues?

Preparar-la és força senzill i el resultat és irresistible. Per fer la melmelada comença tallant les figues hidratades en trossos petits i posa'ls en un recipient a foc molt baix. Afegeix-hi una cullerada de mantega i una mica del suc en què s'han hidratat. Remena suaument fins que obtinguis una melmelada espessa i amb un sabor exquisit.

Quan la melmelada estigui llesta, només has de farcir l'ensaïmada amb ella!

D'aquesta manera transformaràs l'ensaïmada clàssica en un dolç encara més deliciós que pots gaudir en qualsevol moment del dia. Sigui per a un esmorzar especial, una tarda de cafè o simplement per donar-te un caprici.


7. Pastís de formatge i nous (amb figues)

Pastís de formatge i nous
 

El pastís de formatge i nous és un clàssic dels Estats Units, però en aquesta recepta li donem un toc ben català. En lloc de fer servir el formatge crema habitual, optem pel tupí, un formatge tradicional de les terres catalanes que aporta una textura suau i un sabor únic. I per donar-hi el toc final, hi afegim figues fresques com a cirereta del pastís. T'animes a preparar aquest pastís i descobrir una nova manera de gaudir d'un clàssic?
 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
Anar al contingut