Un estiu total al SX3!

Amb l'arribada de l'estiu i l'inici de les vacances escolars, la programació d'estiu del SX3 es posa en marxa per connectar els nens i nenes amb l'univers de la plataforma infantil de referència, de qualitat i en català. Els súpers es podran capbussar en nous programes, sèries i pel·lícules, amb estrenes en català plenes d'imaginació i fantasia del prestigiós estudi Ghibli per viure un estiu total a través del SX3 i 3Cat.  

El cicle de Ghibli forma part de la programació estiuenca del SX3, que estrena nous capítols de programes com "Al mar!", en una segona temporada entorn a la descoberta del país i a la sostenibilitat. També hi haurà la diversió de les "Mascotes sapastres" i les cançons de "LooLoo Kids" per als més petits, i els súpers més grans podran descobrir l'animació de "Leo da Vinci" i recuperar l'anime de "Haikyu!". A més, durant tot l'estiu, els nenes i nenes podran participar en les accions que proposen en Titó, que estrena cançó i videoclip, i els Beta, que demanen fotos d'estiu amb el Charlie. 

La màgia de les pel·lícules de Ghibli, en català

El SX3 dedica un cicle a les pel·lícules de Ghibli, considerat un dels millors estudis d'animació del món, amb tretze llargmetratges que aquest estiu estaran a disponibles a les plataformes del SX3 i 3Cat. Dels tretze títols que s'oferiran d'aquest tresor de l'anime, n'hi ha tres que s'estrenaran per primera vegada en català: "La princesa Mononoke", "El record de la Marnie" i "El vent s'aixeca".

Les pel·lícules que es poden veure des d'aquest juny són "El meu veí Totoro", "Arrietty i el món dels remenuts", "Kiki, l'aprenent de bruixa" i "Haru al regne dels gats", totes quatre amb audiodescripció, entre d'altres títols del cicle. A partir del juliol, també hi haurà disponibles "La Ponyo al penya-segat", "Porco Rosso", "El record de la Marnie" i "El vent s'aixeca". I a l'agost, completaran el cicle "Murmuris del cor", "El castell al cel", "La princesa Mononoke", "Nausicäa a la Vall del Vent" i "El castell ambulant".

 

El SX3 es capbussa "Al mar!"  

La segona temporada continua descobrint la costa catalana i les activitats de la Copa Amèrica de vela a Barcelona 

Arriba la segona temporada d'"Al mar!" al SX3 i 3Cat, amb l'activista Carlota Bruna, ambaixadora europea del Pacte Climàtic. La descoberta del país i la sostenibilitat centren aquesta proposta del SX3, que promou activitats en família a la costa catalana, i en aquesta edició acostarà la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona al públic infantil i familiar, amb informacions pràctiques i per conèixer-la de més a prop. 

Aquest estiu, "Al mar", els nens i nenes agafen més protagonisme i conviden la Carlota a descobrir els racons més especials de la costa, tot capbussant-se en la immensitat del mar i practicant activitats aquàtiques. D'aquesta manera, la mirada dels joves amfitrions serà el fil conductor per descobrir cada punt del territori, des de Calonge fins a Alcanar, passant per Calafell i Malgrat de Mar. Unes descobertes que es complementen amb recomanacions i informacions relacionades amb la sostenibilitat i la cura dels ecosistemes naturals.  

Els catorze capítols d'"Al mar", fruit d'un acord de col·laboració entre el SX3, l'Agència Catalana de Turisme i Barcelona Capital Nàutica, es complementaran amb propostes de sortides en família i concursos exclusius amb premis per conèixer la Costa Daurada, les Terres de l'Ebre, la Costa Brava, la Costa de Barcelona i per descobrir la Copa Amèrica. Participar en una activitat exclusiva durant aquesta competició internacional serà una de les recompenses que es podran endur les famílies participants.  

Estrena el 25 de juny, al SX3 i a 3Cat

 

LooLoo Kids 

Les aventures musicals del Jaume i els seus amics 

"LooLoo Kids" és una sèrie d'animació en què el Jaume i els seus amics ensenyen cançons populars infantils. Algunes són molt conegudes i d'altres potser no tant, però els nens i les nenes ben aviat se les faran seves. En cada episodi, el petit Jaume i els  seus amics viuen un munt d'aventures en un viatge educatiu i ple d'alegria. 

La sèrie és una proposta d'entreteniment educatiu perquè, mentre canten, els infants aprenen a comptar, ballar, picar de mans i a passar-s'ho d'allò més bé. 

Ja disponible al SX3 i 3Cat 

 

Mascotes sapastres 

Els vídeos de les mascotes més divertides i més curioses d'arreu del món 

Des de la seu de les mascotes, un peix, un lloro, un hàmster, una oca i el gos Gary es diverteixen veient el que fan els altres animals de companyia. Cada episodi està ple d'imatges i vídeos graciosos i reals dels més peluts de la casa. Habilitats desconegudes i inusuals, caigudes, reaccions còmiques i, sobretot, molta diversió. 

Ja disponible a SX3 i a 3Cat 

 

La fàbrica dels somnis dels germans constructors 

Quan l'equip agafa les eines i es posa a treballar, no se sap mai què pot passar!  

El Drew i el Jonathan són uns bessons de deu anys amb una gran imaginació i una creativitat extraordinària. El que més els agrada al món és inventar tota mena d'artefactes per resoldre problemes i millorar la vida de la gent de Port Pistó, la petita ciutat on viuen. Amb la Mel i l'Ayana, les companyes de l'equip de robòtica de l'escola,  se les empesquen per crear màquines increïbles a la seva Fàbrica de Somnis, el taller on es fan realitat els artefactes més esbojarrats amb resultats que a vegades no són els esperats. Els bessons, amb l'Ayana, la Mel i la seva inseparable gosseta Molsa, viuran moltes aventures i es ficaran en tota mena d'embolics. 

Ja disponible al SX3 i a 3Cat 

 

Leo da Vinci 

Les aventures del jove Leonardo da Vinci per salvar la família Mèdici dels seus enemics 

Un jove Leonardo da Vinci ha anat a Florència, acompanyat dels seus amics Lisa i Lollo, per assistir com a alumne al taller artístic d'en Verrocchio. Tots tres aviat es faran amics de Lorenzo de Mèdici, la família del qual governa Florència i té enemics que volen fer-los fora del poder. Aquests adversaris intentaran moltes vegades perjudicar els Mèdici utilitzant una banda de pirates que, per unes circumstàncies peculiars, han quedat amb la nau embarrancada al riu Arno, a prop de Florència. En Leo i els seus amics s'encarregaran d'anar protegint els Mèdici d'aquest atacs, molt sovint gràcies als nombrosos invents que en Leo, amb la seva gran creativitat, va imaginant i construint. 

Estrena el 24 de juny al SX3 i a 3Cat 

 

Silverpoint 

Quatre equips competeixen en un misteriós concurs alienígena per salvar el món 

L'estiu del 2020, a la casa de colònies de Silverpoint, en Louis, la Meg, la Kaz i en Glen formen la colla dels Espiadimonis. En una escapada fora del recinte, en un racó del bosc que envolta Silverpoint, descobreixen un artefacte misteriós que sembla tenir uns poders inexplicables: pot fer desaparèixer i teletransportar objectes i fins i tot persones. Quan comparteixen el descobriment amb la Bea, la filla dels amos de Silverpoint, té lloc un fenomen encara més desconcertant: l'artefacte ha fet desaparèixer la Meg... o bé són la Bea i els altres tres Espiadimonis els desapareguts? Només una cosa és clara: l'estiu del 1997, justament en aquest mateix indret, quatre adolescents també van desaparèixer i mai més no se n'ha sabut res. 

Estrena el 29 de juny, al SX3 i a 3Cat 

 

Haikyu!

La sèrie anime, amb milers de seguidors a tot el món, torna al SX3 

El Shoyo Hinata ha volgut jugar a voleibol des que va veure triomfar el "petit gegant" en el Campionat Nacional quan feia primària. Malauradament, quan per fi  aconsegueix formar un equip a l'escola mitjana, perd estrepitosament contra l'equip del Tobio Kayegama, el Kitagawa Daiichi. Quan el Shoyo comença els estudis de secundària a l'institut Karasuno, el mateix on va anar el seu ídol, coincideix en l'equip de voleibol amb el Tobio , convertit en una promesa de l'esport. Els dos nois seran capaços de deixar a banda les diferències per formar un duo llegendari que els permeti guanyar el Campionat Nacional? És possible que la seva rivalitat sigui el millor que li ha passat mai a l'equip de voleibol del Karasuno? 

A partir del 24 de juny al SX3 i a 3Cat 

 

 

I TAMBÉ...

El SX3 convida els nens i nenes a compartir imatges d'estiu amb en Titó i els Beta  

Fes "Pim pam uiii" amb en Titó 

Aquest estiu, el SX3 estrena nova cançó i videoclip del programa "Titó": "Pim pam uiii". A partir de dilluns, 24 de juny, els súpers podran cantar i ballar amb aquesta peça, basada en la salutació que fan en Titó i en JohnC quan es troben. La cançó parla del valor de l'amistat: de la importància dels amics tant per passar-t'ho bé i jugar com per animar-te i donar-te un cop de mà.  

A partir de la cançó, en Titó convida els més petits a anar d'excursió i enviar els seus vídeos d'estiu al SX3, en una acció participativa que recollirà imatges fins a l'1 de setembre. Es tracta d'enviar un vídeo molt curt on surtin en primer pla, amb la cara somrient, fent una ganyota, picant l'ullet o qualsevol altra expressió. Amb els vídeos seleccionats entre totes les participacions, es muntarà un nou videoclip de la cançó amb les cares i els noms dels participants escollits, que s'estrenarà a la tardor. 

 

Teletransporta't amb el Charlie, dels Beta 

A partir de l'1 de juliol, els súpers que segueixen els Beta poden participar en una acció que els demana enviar una foto seva des d'on estiguin passant les vacances amb el Charlie, la màquina del temps de la ficció "Projecte Beta".  

Fins al 8 de setembre, els nens i nenes es poden construir el seu propi Charlie, a partir d'aquest tutorial, descarregant-se els retallables de la web del SX3. Les fotos es penjaran a SX3.cat i sortiran en molinets que s'emetran a la televisió. Entre tots els participants, es farà un sorteig per triar els tres guanyadors que faran una visita exclusiva al SX3 per conèixer en persona els presentadors de diferents programes.   

A més, a partir d'aquesta setmana, el SX3 també convida els nens i nenes a posar-se en contacte amb els Beta i enviar-los preguntes, córeos, manualitats... i tot el material que se'ls acudeixi per poder participar al "Betapodcast" a partir de la tardor. 

 

SX3 Ràdio, pòdcasts per a públic infantil i familiar a Catalunya Ràdio 

Dissabte i diumenges d'estiu, a partir del 13 de juliol 

Aquest estiu, els dissabtes i diumenges, de 13.00 a 14.00 i de 15.00 a 16.00, Catalunya Ràdio emetrà SX3 Ràdio, amb una selecció dels millors pòdcasts del SX3. 

Seran 32 hores amb les millors produccions publicades a les plataformes del SX3 i 3Cat, que es combinaran amb la música preferida dels usuaris de la plataforma infantil. Històries i cançons per descobrir per què "Som com som", de Marc Parrot i Eva Armisén; els contes universals en anglès de "My first big story", de Pau Guillamet i Rebecca June, i la introducció al mindfulness per a nens i nenes de "10 minuts de pati", amb Vilma Montoliu; a més de la descoberta de personatges de la tercera temporada de "Van fer història", la ficció juvenil "Em dic Goa", de Míriam Tirado, i les respostes a preguntes de tota mena de "365 per què?", de la plataforma educativa SuperCampus. 

 

Estiu i pantalles, formació per a famílies del SX3 

El benestar digital a debat 

El divendres 28 de juny, a les 18.00, al Palau Robert de Barcelona, arrenca la formació per a famílies del SX3 amb una primera conferència sobre l'estiu, les pantalles i el benestar digital.  

En un moment en què els infants passen més hores davant les pantalles i la gestió d'aquest consum no és fàcil per a les famílies, el SX3 organitza una formació per fomentar hàbits digitals saludables a casa i descobrir estratègies pràctiques per gestionar l'ús de pantalles dels seus fills.  

Aquesta primera sessió constarà de dues parts: la primera serà una conferència de Jordi Camós, divulgador, professor i expert en tecnologia, i a la segona, més pràctica, Oriol Ripoll presentarà un joc interactiu familiar al voltant de les pantalles. El periodista de 3Cat David Bassa, autor del llibre "Pantalles: que no et dominin!", serà el conductor de la sessió. 

El SX3, juntament amb el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital de Barcelona, són els organitzadors d'aquesta sessió, que també compta amb la col·laboració de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l'Autoritat Catalana de Protecció de dades.  

Aquesta formació és un nou pas del SX3 en l'acompanyament per al benestar digital de les famílies, seguint la iniciativa de la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants adreçada a professors, i de l'especial pantalles de l'"InfoK", per a nens i nenes. Una iniciativa que s'emmarca en l'aposta de 3Cat pels continguts de servei públic per conscienciar la societat dels riscos de les noves tecnologies. 

 

Final de curs per a l'"InfoK" i el "Ràndom" 

Amb el final de el curs a les escoles i al SX3, els programes diaris del canal infantil s'han acomiadat de la temporada, amb edicions especials de l'informatiu "InfoK"  i el magazín "Ràndom". 

L'"InfoK", dirigit i presentat per Núria Vilanova, va oferir una edició ficcionada en què l'equip del programa es va trobar amb concursants d'"Eufòria" per donar consells per anar de vacances als nens i nenes. 

El "Ràndom", amb David Itsme i Maria Bouabdellah, va emetre un especial obert al públic: més d'un miler de persones van viure el "Ràndom Fest", en directe des del Parc del Fòrum de Barcelona, amb la participació de les cares més conegudes del SX3. Les cantants Alèxia i Maria, d'"Eufòria"; Shalana i Marc Andreu, de "Fang!"; Alexity, Aleix Manzano, el cantant Julen i els Beta van arribar disposats a jugar, saltar, córrer i divertir-se en una competició amb empastifada inclosa i música en directe per acomiadar el curs fins al setembre.  

 

Anar al contingut