Una imatge del mercat ambulant de Sant Sadurní d'Anoia, a "Gent de mercats".
Una imatge del mercat ambulant de Sant Sadurní d'Anoia, a "Gent de mercats".
Dimecres, a les 23.15

TV3 estrena la tercera temporada de "Gent de mercats" endinsant-se en els mercats de Sant Sadurní d'Anoia, la Barceloneta i Mollet del Vallès

Demà, dimecres, a les 23.15, la docusèrie "Gent de mercats" torna a TV3 amb el primer capítol de la tercera temporada. El programa, dirigit per Tana Collados i produït amb la col·laboració de Benecé Produccions, continua endinsant-se en el dia a dia dels mercats i fent sentir la veu dels pobladors d'aquests espais, dels que venen, dels que compren i dels passavolants. Aquesta temporada, que consta de 4 capítols, tindrà més protagonistes dels mercats ambulants.

La gastronomia serà la protagonista de la nit d'aquest dimecres, 22 de desembre, a TV3. Després de l'emissió d'un altre capítol de "Joc de cartes", arribarà el primer episodi de la nova temporada de "Gent de mercats", que s'endinsarà en els mercats de Sant Sadurní d'Anoia, la Barceloneta i Mollet del Vallès.

Aquest capítol mostrarà com n'és d'important la compra al mercat per a una parella de joves invidents a qui els agrada menjar bé. L'Elvira i l'Albert, mestra d'escola i nedador paralímpic, viuen a la Barceloneta i estan encantats amb el barri perquè està ben adaptats i tenen el mercat a prop. A l'hora de comprar valoren com s'hi dirigeixen els paradistes i l'atenció que els presten, perquè, segons diuen, els venedors són els seus ulls. Al mercat de la Barceloneta, el programa també coneixerà una parella que fa tres anys va obrir la peixateria: la Montse havia estat carnissera i el Jesús pescador. Els va animar la Cristina, una gran defensora de la cultura del peix de llotja que reivindica la Platgeta, l'històric moll de pescadors de Barcelona.

Al mercat ambulant de Sant Sadurní, a l'Alt Penedès, el programa mostrarà com la Gemma, que munta parada d'embotits els dijous i els dissabtes, se les empesca per continuar alletant el seu nadó mentre treballa. A la capital del cava també hi sortirà el Joan, cuiner convençut de la importància dels productes de proximitat que compra al mercat, que farà venir gana amb el biquini d'ànec mut, i el Rachid, que ven roba en una parada de les de més èxit del mercat, que el seu pare va començar amb tot just una capsa de mocadors.

Finalment, a Mollet del Vallès, la docusèrie coneixerà la Pepita, la llegumaire més presumida del mercat municipal, que no té cap pensament de jubilar-se a pesar que fa anys que podria. Al mercat d'aquesta població del Vallès Oriental, el programa trobarà una parada del forn on venen una de les coques més bones de Catalunya: parada, botigues i obrador, que les netes del fundador gestionen amb un relleu generacional ple d'empenta i nova energia.

En aquesta tercera temporada, "Gent de mercats" tornarà a ser testimoni dels sentiments, preocupacions, alegries i neguits de la gent que pobla els mercats arreu del país. I ho farà visitant els mercats sedentaris de Sant Jordi de Sant Boi de Llobregat, Mercagavà de Gavà i Puigmercadal de Manresa, i a Barcelona ciutat, el de la Barceloneta, el Poblenou, la Llibertat i la Vall d'Hebron-Teixonera. A més, inclourà més històries dels mercats que es munten i desmunten el mateix dia, com els ambulants de Sant Pere de Ribes i Malgrat de Mar, a les comarques de Barcelona, i els de Tremp, la Pobla de Segur i Sort, a les comarques de Lleida.

La docusèrie, dirigida per la periodista de TV3 especialitzada en gastronomia Tana Collados, va ser guardonada en la categoria de programa cultural, divulgatiu i documental de la XXVI edició dels Premis Zapping a la qualitat audiovisual. "Gent de mercats" torna després de la segona temporada, en què va obtenir una audiència mitjana de 154.000 persones i acumulada d'1.407.000 espectadors, que van veure almenys un minut de programa. La valoració qualitativa va ser bona, de 8,4, segons el panel de GfK. Pel que fa a l'audiència digital, fins ara se n'han fet 80.620 reproduccions en total.

Aquesta producció de TV3 amb la col·laboració de Benecé Produccions té el suport de la Diputació de Barcelona, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/gentdemercats

twitter.com/gentdemercats

instagram.com/gentdemercats

#GentDeMercatsTV3

Anar al contingut