Dissabte i diumenge

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a TV3, Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

Tornen les curses de muntanya a TV3, amb la Garmin Epic Trail

La passió per l'esport porta TV3 a tornar a apropar les curses de muntanya a les llars catalanes. La Garmin Epic Trail obrirà el calendari aquest diumenge 30 de juny. L'últim cap de setmana de juny la Vall de Boí acollirà el Garmin Mountain Festival, tres dies d'esport i muntanya en què el Pirineu lleidatà serà protagonista.

TV3 i la plataforma 3Cat oferirà l'Epic Trail Vall de Boí 24K, una cursa de mitjana distància que transcorre per un recorregut tècnic i espectacular i un total de 3.800 metres de desnivell acumulats. Tot i que la distància pot semblar curta, cal tenir en compte el fort desnivell positiu que cal superar fins al quilòmetre 12 de carrera, que la converteix en una cursa exigent de mitjana distància. Consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Amb sortida i arribada a la població de Barruera.

Els guanyadors múltiples de l'Olla de Núria Marc Pinsach (4 triomfs) i Anna Comet (victòria Marathon des Sables del 2022 i tres victòries a l'Everest Trail) aportaran la seva experiència per ajudar a entendre els secrets d'aquest esport als espectadors de TV3.

A més de Pinsach i Miró, la transmissió serà dirigida per Xavier Casillanis i conduïda per Josep M. Puig, Maria Fernández Vidal i Jordi Grau. La producció de la cursa està encapçalada per Francesc Ortega.

La tercera prova del Campionat Vichy Catalan de vòlei platja, des de Tarragona, a Esport3 i la plataforma 3Cat

Després de dues proves disputades a Cunit i a Vilanova i la Geltrú, el Vichy Catalan Vòlei Tour-Campionat de Catalunya 2024, el circuit català de vòlei platja per excel·lència torna aquest cap de setmana a la platja de l'Arrabassada amb la celebració de la tercera prova. Desenes d'esportistes d'alt nivell es donaran cita a la platja tarragonina.

Aquest és el quart any consecutiu que Tarragona acull aquest esdeveniment, en el qual competiran les categories absolutes femenina i masculina. Les finals es disputaran diumenge a les 18.00 la femenina, i a les 19.00 la masculina.

A Vilanova i la Geltrú la victòria va ser per a la parella formada per l'estoniana Kadri Puri i la lituana Erika Kliokmanaite, les actuals campiones de Catalunya, que es van imposar a l'argentina M. Laura Moreno i la francesa Deborah Guiou. En categoria masculina, la parella catalana formada per Eric Estalella i Ferran Serra es va imposar a la formada pel jugador d'Elx Manuel Nieto i l'argentí Lucas Barreda.

Esport3 emetrà la final femenina a partir de les 17.55. La masculina, tot just després, amb els comentaris d'Òscar Pérez-Dolz i l'anàlisi tècnica de Dani Antolín.

El mític circuit d'Assen "la catedral" espera als pilots de MotoGP, a "Motor a fons"

Després d'unes setmanes de vacances, torna la competició. I ho fa al circuit d'Assen, una de les pistes històriques del motociclisme. Jorge Martín defensa el liderat, però tothom encara està impressionat pel fitxatge de Marc Márquez per l'equip oficial Ducati al 2024 i la marxa de Jorge Martín a Aprilia.

"Motor a Fons", amb Xavier Guillén al capdavant i l'anàlisi de Montse Sogues i Ramon Forcada faran un ampli resum d'aquesta prova i dels moviments que no es paren de produir en el mercat dels fitxatges, com la marxa d'Enea Bastianini i de Maverick Viñales a KTM la propera temporada. I, tindran al plató un convidat de luxe, Isidre Esteve que parlarà del seu Gran Premi solidari.

El programa també farà un repàs dels últims ral·lis del Campionat de Catalunya i tancaran el programa amb el record de la històrica victòria de Miquel Molina a les 24 hores de Le Mans. Serà diumenge, a les 20.20.

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"

Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte i diumenge, a les 16.00. El més destacat serà el Tour de França, que comença a Florència i l'inici dels vuitens de final de l'Eurocopa. També pendents del Gran Premi d'Àustria de Fórmula 1 i del GP de MotoGP dels Països Baixos, a Assen.

Anar al contingut