Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

Els dos primers partits de la final de l'OK Lliga, entre el Barça i el Noia Freixenet, a Esport3 i la plataforma 3Cat
 
En una sèrie al millor de cinc partits, els blaugrana esperen allargar el seu domini històric, mentre que els penedesencs somien en donar la sorpresa, avui a les 20.35 i diumenge, a les 12.20.
 
La Parlem OK Lliga arriba al seu moment culminant amb la disputa dels play off finals, que es juguen al millor de cinc partits. Campió en 9 de les 10 últimes edicions, el Barça espera aixecar el seu 34è títol de lliga. Els blaugranes hi arriben després d'eliminar el Reus a les semifinals i amb l'objectiu de tancar amb èxit un cicle, ja que al final de temporada marxaran, entre d'altres, el tècnic, Edu Castro, i alguns jugadors importants com Pau Bargalló o Joao Rodrigues.
 
El Noia Freixenet, mentrestant, es presenta a les finals 21 anys després de l'última vegada. Els de Sant Sadurní venen d'eliminar al Liceo en el cinquè i definitiu partit de les semifinals. Ja saben què es derrotar al Barça, després de fer-ho en la final de la Lliga Catalana a principi de curs (3-2). 
 
Els comentaris seran de Joan Ferran i l'anàlisi tècnica, de l'exjugador Octavi Tarrés.
 
Les finals per l'ascens a la Segona Divisió de futbol, en directe a 3Cat
 
Per primer cop des del 2021, dos equips catalans tenen la possibilitat d'ascendir a la Segona Divisió en l'última tanda de la fase d'ascens. Igual que les semifinals, les eliminatòries del Club Gimnàstic i el Barça Atlètic es podran seguir a través d'Esport3 i la plataforma 3Cat.
 
Dissabte, a partir de les 20.20, Esport3 oferirà en directe el duel d'anada de la final entre el Màlaga i el Nàstic. Els tarragonins tornen a tenir opció de retornar a la categoria de plata després de la decepció de fa dos anys a Balaídos, quan van caure davant del Vila-real B amb un arbitratge molt desfavorable. Després d'eliminar el Ceuta en una eliminatòria molt soferta (2-2 a la ciutat nord-africana i 2-1 al Nou Estadi), els granes, sense el seu tècnic Dani Vidal (sancionat) buscaran fer bona la solidesa defensiva que han mostrat durant la temporada com a clau per assolir l'ascens. Al davant, però, un històric renascut que té pressa per tornar al futbol professional: el Màlaga de Sergio Pellicer, tercer del grup 2, que ha eliminat el filial del Celta i que ha construït una plantilla molt equilibrada amb futbolistes de la casa i jugadors amb experiència a categories superiors, entre ells, el seu davanter Roberto Fernández, cedit al Barça Atlètic la temporada passada.
 
Diumenge, a les 20.00 serà el torn, precisament, del Barça Atlètic, que disputarà com a local l'anada de la seva eliminatòria contra el Còrdova a l'Estadi Johan Cruyff. Amb la moral al màxim després de la remuntada contra l'Eivissa a la tornada de la semifinal (5-3), els de Rafa Márquez afronten aquesta final com un premi, intentant espolsar-se la pressió i recordant que el filial culer no té l'ascens com a objectiu. Si més no, té matèria primera per tornar al futbol professional per primer cop des del 2018; la vintena de gols de Pau Víctor, l'experiència al primer equip de Marc Guiu o Héctor Fort, el punt d'honor de Marc Casadó o l'estat de gràcia d'Unai Hernández, autor d'un "hat-trick" contra l'Eivissa. El Còrdova, que es va arribar a enfrontar amb el primer equip del Barça a Primera la temporada 2014-15, sí que té l'objectiu de pujar, i per això compta amb una potent plantilla amb un grapat de jugadors catalans: el central Carlos García-Díe, el lateral Carlos Albarrán, el migcampista Àlex Sala (cedit pel Girona) i els extrems Simo Bouzaidi i Cristian Carracedo.
 
Els comentaris dels dos partits seran de Jordi Sunyer. L'anàlisi tècnica del Màlaga- Nàstic serà Alex Delmàs i Josep Coch a peu de gespa, i la del Barça Atlètic- Còrdova, de Gerard Autet i Laura Brugués a la gespa.
 
La segona prova del Campionat de vòlei Platja Vichy Catalan, categoria màster, a Vilanova i la Geltrú, a Esport3 i la plataforma 3Cat
 
Amb l'arribada de la calor, el vòlei platja ja ha engegat motors i és el gran protagonista de les platges de la costa catalana
 
Els dies 15 i 16 de juny la platja d'Adarró tornarà a ser testimoni del Campionat de Vòlei Platja patrocinat per Vichy Catalan. Vilanova i la Geltrú és la segona prova d'un circuit de set al llarg dels mesos d'estiu. 
 
Aquesta prova màster és exclusiva per a les millors parelles del rànquing. Al llarg del circuit, el millor vòlei platja de Catalunya també passarà per les platges de Tarragona, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Empuriabrava i Badalona, que repetirà com a seu de la gran final.
 
Ja ha començat el camí per veure si en categoria femenina les actuals campiones, l'estoniana Kadri Puri i la lituana Erika Kliokmanaite, revaliden títol o tenen successores. I també a la categoria masculina, amb el sabadellenc Sergi Reñé i el jugador de Tenerife Óscar Jiménez, que van assolir el títol a la platja del Pont del Petroli de Badalona.
 
La transmissió de la final femenina serà a les 17.55 i la masculina, tot just després, amb els comentaris d'Òscar Pérez-Dolz i l'anàlisi tècnica del Dani Antolín.
 
El nou Audi A3,  el BMW X2 i  l'Adria Aviva Lite, a "Espòiler"  
  
Diumenge, a les 22.30, Esport3 emetrà un nou capítol d'"Espòiler". Aquesta setmana faran un primer tast del nou Audi A3 que es va presentar a Huelva, posaran a prova el BMW X2 i descobriran els secrets de l'Adria Aviva Lite.
 
Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"
 
Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte i diumenge, a partir de les 16.00. El més destacat serà l'emissió de la final de l'eliminatòria per pujar a Primera, entre l'Oviedo i l'Espanyol. I l'anada, de l'eliminatòria d'ascens a Segona Divisió entre el Barça Atlètic i el Còrdoba.
Anar al contingut