Titó, el personatge estrella del nou SX3.
Titó, el personatge estrella del nou SX3.

Titó, el nou èxit del SX3

Des de l'estrena del nou SX3, la tardor passada, el Titó s'ha convertit en un fenomen entre el públic familiar: en cinc mesos, ja ha arribat gairebé als 2 milions de reproduccions a la web i l'app de l'S3. El programa "Titó" és el que acumula més reproduccions a la carta de tot el SX3 i el quart més vist de la temporada de TV3.

Després de posar-se a la venda el llibre "Les excursions d'en Titó", el personatge estrella del nou SX3 serà el prescriptor de la Supernit a les biblioteques, el pròxim 19 de maig.

El 10 d'octubre del 2022, el programa "Titó" s'estrenava a la televisió i a les plataformes del SX3. Cinc mesos després, s'ha convertit en un fenomen entre el públic familiar: és el programa amb més reproduccions a la carta de tot el SX3 i el quart més vist de la temporada de tota la programació de TV3. Des de l'inici de la temporada, ja acumula prop de 2 milions de reproduccions en total a la web i l'app de l'S3. Amb més de 330.000 reproduccions mensuals, fins ara ha tingut una mitjana setmanal de més de 81.000 en directe i a la carta.   

A més de la bona rebuda del Titó per part de l'audiència, que li fa arribar correus i missatges a través de les xarxes socials del SX3, les accions de participació de l'S3 tenen molt bona resposta. En són un bon exemple les prop de 800 fotografies rebudes d'infants amb el seu tió per Nadal i les gairebé 500 imatges de nens i nenes disfressats de Titó per Carnaval.

El programa "Titó" estrena cada dilluns un capítol a la televisió i a les plataformes digitals del SX3, d'uns 10 minuts de durada, adreçat al públic infantil de fins a 6 anys, tot i que també pot ser atractiu per a nens i nenes més grans i per a tota la família. Cada capítol proposa anar d'excursió amb en Titó, un personatge alegre i entusiasta que porta els nens i nenes a descobrir el món que els envolta. Des de l'entreteniment i l'humor, ensenya nocions bàsiques de coneixement, acompanyat pel seu amic John C., un personatge que hi posa l'accent més còmic i la conversa íntegrament en anglès.

 

Els elements que identifiquen en Titó

La música

Quan comença el programa, de seguida s'identifica la sintonia, una cançó que s'encomana molt fàcil de cantar: "Titó, Titó, Ti-ti-ti-ti Titó..."

El vestuari

En Titó va sempre porta un vestuari reconeixible que l'identifica i es pot imitar fàcilment: combina els colors rosa, lila i verd clar, porta un gorro amb orelles i la motxilla del sol solet. En John C. canvia de vestuari en funció del capítol, sempre amb un mocador vermell al coll.

La salutació

A cada capítol, quan en Titó i en John C. es troben, sempre fan la mateixa salutació, que també dona identitat al programa: piquen de mans i alhora diuen "pim, pam, uiiiii".

La comunitat

En Titó no va d'excursió tan sols amb en John C., també l'acompanyen tots els nens i nenes que hi vulguin anar. A través de les veus en off, s'aconsegueix que hi siguin molt presents en tot moment, i d'aquesta manera, el públic se sent més partícip de les vivències de cada capítol.

 

Més enllà del producte audiovisual

Llibres per als més petits

Aquest mes de març, ha sortit a la venda el primer llibre que presenta el programa "Titó" amb l'editorial Estrella Polar. "Les excursions d'en Titó" és un recull de fotos de les millors sortides del personatge estrella del nou SX3, que convida els infants a descobrir el territori entre jocs, riures i aprenentatges.   

Propostes d'activitats en família

Els continguts del programa donen idees a les famílies per fer sortides de cap de setmana. Paral·lelament, a la web de l'S3, periòdicament es proposen activitats relacionades amb les excursions del Titó perquè les famílies puguin gaudir d'experiències semblants de manera gratuïta.

Versió en dibuix animat

L'actor que fa de Titó, Bittor Fernández Bendranas, és cantant de musicals i ballarí. Partint d'aquestes qualitats, en Titó té una versió en dibuix animat que canta les cançons del "Fa la la", un altre programa del SX3, que en aquest cas adapta cançons tradicionals. D'aquesta manera, fa de fil conductor entre els dos programes, en què es pot escoltar la seva veu.

A "Fa la la", canta una de les peces al costat de l'oca empordanesa, l'os bru, el tritó del Montseny i el ruquicorn, els altres personatges animats protagonistes d'aquest espai musical.

El personatge real

En Titó és l'únic personatge de carn i ossos de l'S3, el món del SX3 que s'adreça als més petits, i és un bon mitjà per canalitzar accions que s'adrecen directament als nens i nenes.

 

SX3.cat/tito

 

#NouSX3

SX3.cat

S3.cat

Anar al contingut