A partir d'aquesta setmana

Noves cares al SX3 per a una temporada plena d'estrenes, amb més entreteniment i divulgació per a públic infantil i familiar

Un concurs escolar de llengua, un zapping de videojocs, una competició de manualitats i un espai d'educació afectivosexual són algunes novetats que arribaran amb la nova temporada del SX3, que aquest agost ha obtingut la millor audiència des de l'estrena de la nova plataforma audiovisual

Amb la tornada a l'escola, dimecres el SX3 posa en marxa la nova programació. Després de l'èxit obtingut amb el nou projecte del SX3, tornen les principals apostes i cares del canal, que durant el curs estrenarà nous continguts amb nous presentadors. Una proposta global amb els valors de comunitat i servei públic en primer pla, dins una oferta transmèdia, omnicanal i multipantalla de referència per a infants i joves. 

A partir de dimecres, 6 de setembre, enceten el nou curs del SX3 l'informatiu "InfoK", el magazín "Ràndom" i la proposta transmèdia "Beta". Aquesta setmana arriba la primera novetat: "Git Gud", un zapping de videojocs i humor, i aquest setembre també s'estrenarà "Manduka Family", el concurs de cuina entre avis i nets amb Paula Alós. 

A més, aquest dilluns ha tornat el Titó amb nous capítols, i "Els contes de la Pinya", amb Òscar Dalmau, es comencen a emetre a la televisió dimecres, després de l'èxit de l'estrena digital. 

L'animació és una altra aposta del SX3, amb novetats com la sèrie d'animació "Petit", la ficció "Jenny" i els programes per aprendre a dibuixar amb Will Sliney i moltes altres sorpreses. 

 

El SX3 obre el nou curs, després d'haver aconseguit aquest agost la millor audiència des de l'estrena del nou canal: amb una quota d'un 9,7%, empata a la primera posició, com la més vista del mes. A més, tres dies ha assolit les quotes màximes des de l'octubre passat, en el target de 4 a 12 anys: el dia 16 va fer un 25,6%; el 22, un 21,2%, i el 17, un 20,6%. Els programes que han destacat més han estat "One Piece", "Súper 4" i "Els pingüins de Madagascar". 

Pel que fa a l'audiència digital, dos programes del SX3 són el tercer i el quart més vistos a la carta de tot TV3 en nombre de reproduccions: "One Piece", amb 314.600 reproduccions, i "Titó", amb 286.500 reproduccions. 

El curs comença amb els programes diaris habituals de dilluns a divendres, adreçats als més petits de la casa, dins el món S3, i als nens i nenes una mica més grans, amb els programes de l'X3, accessibles des de les plataformes digitals i la televisió. Cada setmana, s'aniran estrenant propostes noves, que ampliaran l'oferta de programació amb més divulgació i entreteniment per a públic infantil i familiar. 

D'aquesta manera, durant els pròxims mesos, es donarà la benvinguda a estrenes de temàtiques molt variades: un concurs escolar de llengua, una proposta amb to d'humor per conèixer millor la història i les tradicions de Catalunya, una competició de manualitats, un espai d'educació afectivosexual i un altre de coneixement del propi cos, un programa d'animals i aventures, un talent per descobrir els millors influenciadors joves en català, ciència i experiments, i noves sèries d'animació i anime, entre d'altres sorpreses. I també es presentaran cares noves! A més de Lildami parlant de moda i Òscar Dalmau explicant contes, per exemple, la youtuber Àngela Màrmol proposarà fer manualitats i la tiktoker Maryam recomanarà les millors lectures, tot esperant amb expectació l'arribada del grup musical El Pot Petit, que entrarà a formar part del món S3.   

 

Les propostes que tornen al SX3 de dilluns a divendres 

Titó 

El "Titó" ha tornat aquest dilluns, 4 de setembre, a partir de les 8.20, amb "Excursió a respirar", un nou capítol del programa que convida els infants a descobrir el territori entre jocs, riures i aprenentatges. Estrenat amb el nou SX3, ha estat el gran èxit de la temporada i ja acumula més de 10 milions de reproduccions a totes les plataformes on es distribueix. Cada dilluns, se n'estrena un capítol a la televisió i a les plataformes digitals de l'S3.  

Adreçat al públic infantil de fins a 6 anys, tot i que també pot ser atractiu per a nens i nenes més grans i per a tota la família, el programa proposa anar d'excursió amb en Titó, un personatge alegre i entusiasta que porta els nens i nenes a descobrir el món que els envolta. Des de l'entreteniment i l'humor, ensenya nocions bàsiques de coneixement, acompanyat pel seu amic John C., un personatge que hi posa l'accent més còmic i la conversa en anglès. 

Els contes de la Pinya 

Dimecres, 6 de setembre, pels volts de les 16.10 i les 17.20, "Els contes de la Pinya" arriben a la televisió, després de l'èxit de l'estrena digital a l'S3. Amb aquest nou format per explicar contes per anar a dormir, amb el comunicador Òscar Dalmau i la seva gosseta Pinya, el SX3 renova i amplia el seu catàleg de contes clàssics en català, a més d'apostar per la vocació lectora. 

"Els tres porquets", "El soldadet de plom" i "La bella dorment" són alguns dels títols dels contes que explica Dalmau, il·lustrats amb els dibuixos dels il·lustradors i il·lustradores amb més projecció del país, que aporten el seu segell personal a les històries, com Maria Picassó, Pilarín Bayés, Òscar Julve, Joan Turu, Magda Codina i Àfrica Fanlo, entre d'altres. A més, entre les il·lustracions de cada conte, els nens i nenes tenen el repte de trobar el dibuix de la Pinya que hi ha amagat en cada capítol. 

Petit 

La coproducció "Petit", que s'estrenarà dimecres pels volts de les 17.00 i des del primer dia oferirà tots els capítols a les plataformes digitals, és una sèrie d'animació en 2D basada en els llibres originals de la il·lustradora Isol "Petit, el Monstre", Premi Astrid Lindgren del 2013, considerat el Nobel de la literatura infantil. Adreçada a infants de l'S3, consta de 26 capítols de 7 minuts. Creada perquè els més petits s'hi sentin identificats i trobin un reflex imaginatiu de la seva vida quotidiana, la sèrie gira entorn d'un nen de 5 anys, Petit, i la seva manera de veure el món.    

Guardonada al festival Chilemonos, "Petit" és una producció de Pájaro (Xile), en coproducció amb TV3, WKND (Espanya) i Sardinha em Lata (Portugal), amb el suport de Nonstop (Argentina), CNTV (Xile), INCAA (Argentina) i ANTV (Colòmbia).   

InfoK 

Dimecres, dia d'inici de l'escola, a les 19.30 torna l'"InfoK", el primer i únic informatiu de tot l'Estat pensat per a nens i nenes, que des de fa més de vint anys es dedica a explicar les notícies del dia i els temes que més els interessen, de manera més entenedora i divertida. Editat i presentat per Núria Vilanova, l'informatiu infantil del SX3 aquest curs tindrà dos nous reporters: Ivan Caro, que recorrerà el territori per parlar de tradicions festives i populars, sobretot als Pirineus, i Alaaddine Azzouzi, que s'incorpora a l'equip de l'"InfoK", format per Miquel Piris, Núria Casals i Anna Arboix. 

Una temporada més, l'informatiu de l'X3 seguirà apostant per promoure la lectura en català amb les novetats infantils més destacades i dedicarà una atenció especial als esdeveniments relacionats amb la promoció de la llengua i la cultura, com la Setmana del Llibre en Català. Els programes especials continuaran sent un segell identificatiu del programa, que manté seccions com la de meteorologia amb Tomàs Molina, que seguirà explicant el temps del cap de setmana a l'"Endevina Molina", amb el seu estil particular i l'ajut del Mini Molina. 

Beta 

"Beta" torna dimecres, a les 20.00, amb nous capítols del "Betapodcast" i, a partir de la segona setmana de setembre, l'X3 estrena episodis nous de la ficció "Projecte Beta", després de l'efectista final de la temporada passada amb "L'era Efectivi", en què la intel·ligència artificial dolenta acaba dominant el món. A partir d'ara, la Lola, la Kai, el Grau i el Jan viuran noves aventures amb un argument ple de salts en el temps. Abans de la tornada de la ficció, per a tothom qui es vulgui posar al dia, el diumenge 10, a partir de les 9.00, el SX3 oferirà una marató amb tots els capítols de la tercera temporada. 

Ràndom 

El magazín interactiu de l'X3, "Ràndom", comença temporada dimecres, en directe a les 20.30, amb la seva cita transmèdia d'entreteniment de dilluns a divendres. Amb David Itsme i Maria Bouabdellah al capdavant, el programa obre un espai al debat i l'esperit crític al voltant dels temes que agraden, preocupen i importen als adolescents, i els proposa participar-hi amb la seva veu fent un recorregut per diferents temes i formats: música, videojocs, anime, tendències de les xarxes socials, cinema, ciberbullying, parkour, estereotips i prejudicis, entre d'altres. 

 

Nous programes setmanals a l'X3 

Git Gud 

Anàlisi. Reaccions. Caigudes. Fails. Wins. Curiositats random. Virals. Zapping. Trolls. Streamers. Glitchos. Bugs. Creadors de jocs catalans. I molta diversió. És el que proposa el nou programa multiplataforma d'humor, videojocs i cultura gamer "Git Gud", que arriba al SX3 divendres, 8 de setembre, pels volts de les 19.50, a l'X3.  

Aquest "APM?" de videojocs, dirigit per Carlo Padial i produït per Alguna Pregunta, és un espai de zapping dedicat al món del gaming, que mostrarà pífies, gamers i  curiositats, amb molt d'humor per connectar tota mena de públics, sobretot l'audiència preadolescent. 

Manduka Family 

El nou concurs de cuina per jugar en família arriba el divendres 29 de setembre, a les 21.00, a l'X3. Després de quatre temporades d'èxit, el programa "Manduka" es renova i canvia de format per convertir-se en "Manduka Family", un concurs que mostrarà la importància de la transmissió generacional del coneixement culinari i aprofundirà en el lligam emocional entre avis i àvies amb els seus nets i netes. 

La jove xef Paula Alós continuarà al capdavant del programa, en què dos equips formats per un avi o àvia i un net o neta competiran fent una recepta clàssica i favorita dels petits, amb l'infant com a cuiner principal. Entre el jurat, hi haurà prestigiosos cuiners, i com a premi, una sorpresa d'entre la selecció que els nens i nenes hagin demanat. 

 

Sèries d'estrena, de didàctica a ficció  

Jenny 

La ficció "Jenny", que s'estrena divendres a les 21.15 a l'X3 i se'n podrà veure la primera temporada sencera a les plataformes digitals, és una sèrie canadenca que viatja al cor d'una noia de tretze anys a qui li han diagnosticat leucèmia. En comptes d'enfonsar-se, la Jenny descobreix que té una força de caràcter impressionant que l'ajuda a lluitar per superar la malaltia i s'aferra a la vida més que mai, convençuda que farà realitat el seu somni de ballar. Aquesta sèrie, que combina emoció, ritme i humor, mostra com la malaltia transforma per sempre la Jenny i els seus éssers estimats. 

Aprendre a dibuixar amb Will Sliney 

"Dibuixa amb el Will Sliney" és una sèrie didàctica, que s'estrena dimecres pels volts de les 20.20 a l'X3, que té com a fil conductor el gran dibuixant de còmics Will Sliney, que ha dibuixat personatges molt famosos com ara Spiderman i els personatges de "Star Wars". En aquesta sèrie, el Will ensenya als nens i nenes a dibuixar personatges de dibuixos animats molt coneguts, com ara Bob Esponja, el nadó en cap o els gossos de "La patrulla canina", entre molts altres. I a "Com dibuixar còmics amb el Will Sliney", que es podrà veure a partir de divendres, a les 19.20, també podran aprendre a dibuixar els personatges de còmics més icònics. Tots els capítols de les dues propostes es podran veure a les plataformes digitals del SX3. 

Pas a pas i basant-se en les formes simples, el Will anima a dibuixar qualsevol cosa i ensenya unes bones tècniques de dibuix. Tal com diu ell mateix, "per dibuixar bé no cal tenir cap do, sinó que se'n pot aprendre, i com més dibuixeu, més bé ho fareu!". 

 

#NouSX3 

X3.cat  

S3.cat 

Anar al contingut