En Fel conversa amb els jugadors després de l'estrena del seu últim espectacle

"Nits sense ficció" estrena "Això no va de futbol", una història d'amistat, compromís, cohesió i família

Dimarts 16 de juliol, a les 22.05, s'estrena a TV3 i a la plataforma 3Cat "Això no va de futbol", documental que explica, a través del seu equip amateur de 3a Divisió Catalana, la vida d'una vall als peus del Montseny.

Tot seguit, a les 23.10, l'espai estrenarà "Nedadora de fons. Sara Mardini", que explica la lluita per la justícia enmig de la crisi dels refugiats de la campiona de natació siriana.

"Això no va de futbol" 

A través de l'Arbúcies Club de Futbol, es mostren els somnis i desenganys dels 6.000 habitants d'aquesta vall al peu del Montseny. Un poble on el motor econòmic és la indústria carrossera, amb un índex molt elevat d'immigració, i que ara viu amb il·lusió el nou projecte esportiu i social de l'equip de futbol, encapçalat pel popular còmic Fel Faixedas i la seva junta directiva.

"Això no va de futbol" descobreix com a Arbúcies, l'arribada del popular actor Fel Faixedas a la presidència del club provoca una petita revolució. El club, que des de la seva fundació estava gestionat gairebé per una sola persona, Josep Maria Cayró, passa a ser el centre de totes les mirades pels objectius esportius, però, sobretot socials, que la nova junta es proposa portar a terme.

A través del primer equip de l'Arbúcies Club de Futbol, es mostren personatges del poble que permeten descobrir la idiosincràsia de la gent del territori. Així, es pot comprovar com a 25 nois d'Arbúcies, de diferents orígens i que viuen realitats diverses, el futbol aconsegueix unir-los amb una amistat i estima cada vegada més forta a mesura que transcorre la temporada, i no només compartint vestidor, sinó també fora de l'àmbit esportiu gràcies a diferents activitats que el club els prepara.

El documental també mostra la creació d'un equip inclusiu de l'Associació Montseny Guilleries de persones amb discapacitat intel·lectual, que fa anys es va crear al poble i que ha esdevingut una referència per aquestes contrades. Aquest equip inclusiu és una de les propostes més reeixides de la junta, que treballant conjuntament amb l'EFA (Escola de Futbol Arbucienca) aconsegueix tirar endavant aquest nou equip.

Fitxa tècnica

Direcció: Robert Molist i Dani Sancho 
Guió: Jordi Rovira
Direcció de producció: Dani Sancho 
Producció: Fel Faixedas i Joan Rufas
Producció executiva 3Cat: Sílvia Pairó Vila
Producció delegada 3Cat: Roser Gispert Lafuente
Direcció de fotografia: Neil Murphy
Muntatge: Edu de Soto

"Això no va de futbol" és una producció de 3Cat produïda per Atomic Beat i Cal Tet Produccions.

Sara  Mardini

"Nedadora de fons. Sara Mardini"

Sara Mardini, que va ser nedadora de competició a Síria, es va convertir en la refugiada més famosa d'Europa quan va salvar la vida de 18 persones a punt de morir ofegades. Després de treballar com a voluntària de rescat al Mediterrani, està acusada de tràfic de persones i s'enfronta a una pena de 25 anys de presó. "Nedadora de fons. Sara Mardini" segueix la seva lluita per la justícia i el viatge d'autodescobriment amb el teló de fons de la "crisi dels refugiats" a Europa.

Fitxa tècnica

Direcció: Charly Wai Feldman
Producció: Antje Boehmert, Anna von Dziembowska, Daniel Druhora, Drake Burnette.
Direcció de fotografia: Zamarin Wahdat
Edició: Franziska von Berlepsch
So: Stanislaw Milkowski

"Nedadora de fons. Sara Mardini" és una producció de DOCDAYS Productions i Safe Passage Films, en coproducció amb SWR, en associació amb ARTE, i amb el suport de Moin Film Fund HH-SH, Malik Bendjelloul Memorial Foundation.

3cat/sense-ficcio

Anar al contingut