La coproducció de 3Cat "Constel·lació Portabella" es veurà al Festival de Venècia

La 81ena edició del Festival de Venècia, que se celebrarà entre el 28 d'agost i el 7 de setembre, acollirà dins la secció de documentals sobre cineastes, a la Venice Classics, la projecció de la coproducció de 3Cat, "Constel·lació Portabella", dirigida per Claudio Zulian. Es podrà veure el 5 de setembre.

"Constel·lació Portabella" recorre l'apassionant vida del gran director de cinema i artista català, Pere Portabella, que travessa la història cultural i política del país i dels últims setanta anys, deixant-nos portar per la passió, la intel·ligència i la curiositat inexhaurible que l'animen.

Pere Portabella és un gran director de cinema i artista català: les seves pel·lícules "Nocturn 29", "El pont de Varsòvia", o "El silenci després de Bach" s'han projectat a tot el món i la seva obra ha estat objecte d'exposicions del MACBA, el MoMA de Nova York i la Documenta de Kassel. Un productor importantíssim, amb films com "El Cochecito" i "Viridiana". Un polític rellevant: va ser triat en les Corts Constituents i la seva signatura està en la Constitució Espanyola; va ser després diputat i senador.

A través d'aquest documental creatiu, s'explora la història del cinema i del país dels últims setanta anys.

"Constel·lació Portabella" és una producció d'Acteon i Films 59, coproduïda per 3Cat, que també podrà veure a la Seminci, que se celebrarà del 18 al 26 d'octubre.

Anar al contingut