La CCMA se suma a la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang

El dimarts 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s'afegeix a aquesta celebració amb una jornada de donació de sang, adreçada als seus treballadors. Aquest any la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang vol destacar la contribució essencial dels donants de sang per salvar vides i enfortir la solidaritat a les comunitats.

Un any més, el col·lectiu de professionals de la CCMA poden col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits per fer créixer les reserves de sang. Entre les 10.00 i les 15.00 de dimarts que ve, al vestíbul del plató 1 de les instal·lacions de la CCMA a Sant Joan Despí, es disposarà de diferents lliteres per acollir les donacions dels treballadors de la Corporació, en una jornada organitzada en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. I a Catalunya Ràdio, l'autobús del Banc de Sang estarà ubicat davant de l'accés principal de l'emissora entre les 10.00 i les 14.00.

Dia Mundial de la Donació de Sang

La jornada de donació de sang a la CCMA se suma als actes de celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, que aquest any se celebra amb el lema "Donar sang és un acte de solidaritat. Suma't a l'esforç i salva vides." D'aquesta manera es vol destacar i agrair la contribució essencial dels donants de sang per salvar vides, generar una àmplia conscienciació pública de la necessitat de comptar amb donacions de sang periòdiques no remunerades i enfortir la solidaritat comunitària i la cohesió social.

La celebració del Dia Mundial del Donant de Sang del dimarts 14 de juny es viurà a tot Catalunya amb campanyes de donació i actes commemoratius. Durant tot el dia, els hospitals de Catalunya celebraran aquesta jornada tan especial i a la tarda l'homenatge es traslladarà al Palau de la Generalitat, on tindrà lloc l'acte institucional d'homenatge a les trenta-cinc associacions de donants de sang de Catalunya. A més, enguany, la Federació Catalana de Donants de Sang organitza una festa a Igualada, coincidint amb la capitalitat de la Cultura Catalana, el dissabte dia 18 de juny.

Tot i que generalment, a Catalunya, hi ha prou sang, en certes èpoques de l'any, com per exemple l'estiu, s'han de fer molts esforços per aconseguir les donacions necessàries. A més, al banc de sang hi ha d'haver reserves per si hi ha una gran emergència. La situació òptima és tenir sang per a 7-9 dies de consum, i això no sempre s'aconsegueix.

Per poder donar sang, només cal pesar 50 quilos o més i ser major d'edat. Els homes poden donar-ne quatre cops l'any i, les dones, tres, i se'n pot donar fins als 70 anys.

Calen més donacions per atendre les persones malaltes

Les transfusions als hospitals augmenten cada any i per això calen més donacions per garantir els tractaments. Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això és important conscienciar-nos de mantenir les donacions regularment.

La donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre les persones malaltes de Catalunya.

ccma.cat
tv3.cat
catradio.cat

Anar al contingut