Joan Salvat rep el Premi Honorífic ProDocs

Joan Salvat rep el Premi Honorífic ProDocs

El que va ser creador i director de programes de referència de TV3 en l'àmbit del documental, com "Sense ficció", "30 minuts" o "60 minuts", ha rebut el Premi Honorífic ProDocs que atorga l'Associació de Productores de Documentals.

Les produccions de TV3 "Més enllà de la Cubana", "Bruixes, la gran mentida" i "Poliamor. Més enllà de la monogàmia" opten als premis ProDocs a millor documental televisiu.

Ahir al vespre, en el marc de la festa ProDocs del festival DocsBarcelona, Joan Salvat va recollir el Premi Honorífic ProDocs de l'Associació de Productores de Documentals. El premi, que s'entrega aquest any per primera vegada, és un reconeixement a l'aportació del periodista, recentment jubilat, al gènere documental.

L'entitat ressalta que la tasca de Salvat ha estat "una feina honesta, valenta i incansable, dedicada a posar i consolidar el format del documental a la primera línia de rellevància dins de la graella televisiva; reivindicant-lo així com una eina fonamental d'estimulació i enriquiment del debat públic".

ProDocs qualifica de clau la figura de Salvat en el desenvolupament del gènere documental a TV3, amb una trajectòria de 37 anys, durant els quals va crear i dirigir espais com "30 minuts" (1984-2008), "Sense ficció" (2009-2017) i "60 minuts" (1989-2018).

"Instint creatiu, formació d'equips talentosos, ambició i la vocació de convidar els espectadors a l'anàlisi i la reflexió sobre tota mena de temes a través del documental televisiu componen el llegat de Joan Salvat", assenyala l'associació.

Joan Salvat va recollir el premi envoltat de companys de professió, als quals va voler agrair el seu suport en aquest llarg trajecte i va demanar que continuessin impulsant el gènere perquè la seva feina de tants anys no hagi estat en va.

Tres produccions de TV3, nominades als Premis ProDocs                

També s'han donat a conèixer els títols nominats als desens Premis ProDocs, que entrega l'Associació de Productors Documentals i que reconeixen els millors documentals televisius i sèries documentals televisives.

Tres produccions de TV3 emeses al "Sense ficció" ("Més enllà de la Cubana", "Bruixes, la gran mentida" i "Poliamor. Més enllà de la monogàmia"), optaran als guardons, que es decideixen pel vot de les empreses associades a ProDocs i es donaran a conèixer demà, dissabte, en la cerimònia de clausura de la 26a edició Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona.

"Més enllà de La Cubana", producció de TV3 produïda per Minoria Absoluta i dirigida per Jordi Call, fa un repàs als 42 anys d'història d'un fenomen irrepetible i molt estimat a través dels seus millors gags i de les veus d'alguns dels 172 artistes que han format part d'aquesta gran "família".

"Bruixes, la gran mentida", producció de TV3 en coproducció amb Sàpiens dirigida per Joanna Pardos, dona a conèixer la terrible història real que s'amaga darrere el mite de les bruixes: la història del primer gran feminicidi dels nostres temps.

"Poliamor. Més enllà de la monogàmia", producció de TV3 produïda per la Lupa Produccions i dirigida per Marta Palacín i Oriol Gispert, presenta les experiències de diverses persones que viuen les seves relacions sexoafectives sense exclusivitat.

 

Anar al contingut