Concerts iCat - 15 anys

iCat celebra 15 anys, amb programació especial per Sant Jordi

L'emissora iCat celebra els primers 15 anys de vida amb una programació especial, que inclou l'estrena d'una cançó dedicada a l'emissora a càrrec de Joan Colomo, aquest dijous, i l'emissió del concert de Sant Jordi de Maria Arnal i Marcel Bagés a Barcelona divendres

Aquest dijous, 22, i divendres, 23, l'emissora iCat continua amb la seva celebració dels 15 anys, que va començar amb diversos concerts i clourà dissabte, 24 d'abril, amb el concert de Ferran Palau a la sala Barts de Barcelona.

Els experts

El programa despertador d'iCat, "Els experts", celebrarà l'aniversari aquest dijous, de les 9.00 a les 10.00 del matí, amb la participació d'alguns dels presentadors i col·laboradors de l'emissora, com Miqui Puig, Ajo Casals, Josep Martín, Sílvia Comet, Long Li Xue, Aida Fita i Albert Puig, entre d'altres.

El músic Joan Colomo hi aportarà un doble regal musical. D'una banda, estrenarà "Salvem el planeta", una de les noves cançons del cantautor de Sant Celoni, que el despertador d'iCat estrena en primícia coincidint amb el Dia Internacional de la Mare Terra. I, a més, interpretarà en directe una cançó especial que ha creat per celebrar els 15 anys de l'emissora.

Independents

El magazine musical "Independents" recordarà l'arrencada de l'emissora, el 22 d'abril de fa 15 anys, i n'explicarà l'evolució amb el temps. Per fer-ho, el programa comptarà amb els testimonis del primer equip directiu d'iCat, Lluís Cuevas i Marc Vicens,  l'actual, Carles Aledo i Lucía Flores, i amb Guillamino, coordinador artístic de la festa-concert anual d'iCat, "El desconcert". Serà a les 18.00.

Suport a l'escena catalana

Tant dijous com divendres, la selecció musical d'iCat, de 10.00 a 18.00, seguirà el rastre de les cançons de l'escena catalana que han sonat al canal durant aquests 15 anys. Són bandes i solistes que avui ocupen un lloc important en el panorama pop català, i que han crescut en paral·lel a l'emissora més jove de Catalunya Ràdio. S'hi sentiran notes de Manel, El Petit de Cal Eril, Rosalía, La Troba Kung-Fú, Maria Coma, Els Amics de les Arts, Mishima, Joan Miquel Oliver i Ivette Nadal, entre moltes d'altres.

Concerts en directe

I el dia de Sant Jordi arriba amb un regal per als oients: el concert en directe de Maria Arnal i Marcel Bagés al Teatre Tívoli de Barcelona, dins del Festival del Mil·lenni. Serà divendres, 23 d'abril, a les 20.30, quan la parella posarà en escena les cançons del seu esperat nou treball, "Clamor".

Durant tot aquest mes, iCat ha emès els concerts de Maria Jaume, Núria Graham, Lildami i Clara Peya; amb els de Maria Arnal i Marcel Bagés i Ferran Palau, emmarcats en el Festival Strenes, Guitar Bcn, Curtcircuit i Festival Mil·lenni. D'aquesta manera, l'emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio arrodoneix una acció que pretén donar visibilitat al circuit català de concerts en el moment en què es comencen a recuperar les actuacions amb públic presencial.

Per finalitzar la celebració, dissabte, 24 d'abril, a les 20.00, s'oferirà el concert de Ferran Palau des de Sala Barts, del festival Guitar Bcn. El món de Ferran Palau després d'Anímic té llenguatge, poètica i colors propis. "Parc", el seu cinquè àlbum, és una pas més en la construcció del pop minimal, subtil i gairebé naïf que embolcalla les cançons d'amor a cau d'orella. Més que pop metafísic, la metafísica del pop, o com tornar a donar sentit a la vella màxima: menys és més.

15 anys d'iCat

El 23 d'abril del 2006 va néixer iCat FM, el projecte més innovador del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. Va ser la primera ràdio que va apostar clarament per una oferta digital complementària a l'emissió per freqüència modulada. Un canal amb la vocació de promoure el consum cultural, especialment de l'escena musical catalana, dels nous creadors i de la cultura emergent; l'oferta es complementava amb una aposta per la cultura musical internacional. Després de cinc anys d'emissió només online, el 2017 iCat tornava a les ones renovant la seva proposta amb un programa despertador cultural, més programes musicals i culturals especialitzats i nous espais audiovisuals dirigits a l'audiència més jove.

Actualment, iCat s'ha consolidat com el canal de l'escena musical sorgida a Catalunya els últims anys: hi dona suport programant la seva música, posant-la en valor entre cançons internacionals, emetent concerts i entrevistes d'aquests artistes, i divulgant el seu treball a les xarxes socials.

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

#ImpulsemCultura

 

Anar al contingut