Èxit de la quarta edició d'El Desconcert d'iCat

Gran èxit de la quarta edició d'El Desconcert d'iCat, que ha fet un ple absolut amb un miler de persones que han passat per la Sala Apolo de Barcelona per veure i escoltar els "hits de l'any en què van néixer" Kids from Mars, Paula Valls, Gerard Quintana, Cesk Freixas, 31 Fam, Nyandú, Koko-Jean Davis, Ju, Suu, Judit Neddermann, Ebri Knight, Oques Grasses i Lildami.

La quarta edició de la festa anual d'iCat, que portava per lema "Un hit de l'any en què vas néixer", ha omplert la Sala Apolo de Barcelona. El 33 emetrà El Desconcert el diumenge 12 de maig, a les 22.30.

La quarta edició d'El Desconcert d'iCat 2018, amb un cartell integrat per una colla de músics consagrats i emergents de l'escena catalana units pel lema "Un hit de l'any en què vas néixer", ha tancat amb un gran èxit de públic, que ha omplert la Sala Apolo de Barcelona des de les 21.00. El concert s'ha pogut seguir en directe per iCat, en vídeo i àudio, i ja es poden sentir a la carta algunes de les actuacions d'aquesta gran festa a Catradio.cat. El 33 l'emetrà el diumenge 12 de maig, a les 22.30.

La consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rita Marzoa, ha donat la benvinguda al públic i s'ha felicitat "pel retorn d'iCat a l'FM gràcies al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya". Marzoa també ha recordat que tot i que aquest és el quart Desconcert, "iCat ve de lluny i vol anar molt més endavant".

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha anunciat que "avui han començat les obres del nou estudi d'iCat, una nova fita de l'emissora després de la seva tornada a l'FM que permetrà als oients veure els músics a més d'escoltar-los gràcies al nou equipament audiovisual".

El vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha felicitat "a tot l'equip d'iCat i als oients per fer possible que l'emissora faci d'altaveu de tota la creativitat que hi ha al país, tasca en la que compta amb tota el recolzament de la Generaltat". Aragonès ha confessat que la cançó de l'any en què va néixer, el 1983, és "Eye of the Tiger", de Survivor.

Kids from Mars, el jove duet de Blanes format pels adolescents Òscar i Roger, han obert la festa amb "Seven Nation Army", de The White Stripes, primera cançó de l'álbum "Elephant" (V2 Records, 2003), el més exitós de la banda de rock alternatiu de Detroit, que li va valer dos Premis Grammy, al millor àlbum i a la millor cançó. Ha seguit la cantant osonenca Paula Valls, que ha escollit el tema "Man! I Fell Like a Woman!", l'èxit de la canadenca Shania Twain de l'any 1999 guardonat amb un Premi Grammy a la millor interpretació femenina de música country l'any 2000.

El gironí Gerard Quintana, el més veterà de la festa, ha cantat "Don't Let Me Be Misunderstood", cançó escrita el 1964 per Bennie Benjamin, Gloria Caldwell i Sol Marcus per a la cantant i pianista de jazz estatunidenca Nina Simone. El hit escollit pel cantant de Sant Pere de Riudebitlles Cesk Freixas ha estat "People Are People", dels britànics Depeche Mode, una peça electrònica del 1984. 31 Fam, grup sabadellenc de trap integrat per sis joves que responen als noms d'AAA, Bandam, Kid Pi, Koalekay, Joey C i Lil Didi, han interpretat la cançó del 1999 "Corazón espinado", de Carlos Santana.

El trio osonenc Nyandú han optat pel "Barca, Cielo y Ola", una cançó del rumber argentí-català Gato Pérez del 1986 que el grup de la Torre d'Oristà inclou en el seu últim treball, "FM/ Barca, Cielo y Ola", publicat l'11 d'abril passat. La cantant barcelonina de soul, rhythm'n'blues i rock Koko-Jean Davis ha optat per "Born in the USA", la protesta de Bruce Springsteen pel tractament del govern nord-americà als veterans de la guerra del Vietnam, un himne nascut el 1984. La cantant i actriu de Gurb Ju és l'única que ha fet doblet: la versió de la cançó "I Will Always Love You" que la cantant nord-americana Whitney Houston va fer per a la pel·lícula "El guardaespatlles" i el reggae-pop "All That She Wants", autèntic èxit comercial dels suecs Ace of Base, totes dues del 1992.

La barcelonina Suu ha optat per "La playa", l'èxit que la banda donostiarra La Oreja de Van Gogh va dedicar l'any 2000 a la platja de la Conxa, més conegut com "La canción más bonita del mundo", primer vers de la tornada de la cançó. La cantautora de Vilassar de Mar Judit Neddermann ha defensat el hit "Black or White", que Michael Jackson va llançar el novembre del 1991 i que es va convertir en la cançó més venuda de la dècada dels noranta. Els Ebri Knight, la banda de folk punk originària d'Argentona, han interpretat "Take on Me", dels noruecs A-ha, cançó del 1985 que forma part de la història de la música pop.

La banda originària de Roda de Ter Oques Grasses ha escollit una tema del 1983: "Girls Just Want to Have Fun", un clàssic dels anys vuitanta de la cantant novaiorquesa Cyndi Lauper que s'esdevindria himne feminista. Lildami, pseudònim del cantant de trap terrassenc Damià Rodríguez, un dels més joves del cartell, ha optat per la cançó "Here Comes the Hotstepper", d'Ini Kamaze, nom artístic del cantant jamaicà de reggae Cecil Campbell. Un tema del 1994 que Robert Altman va incloure en la banda sonora de la pel·lícula "Prêt-à-porter" i es va fer molt popular en les desfilades de moda dels noranta.

Tots els artistes han comptat amb el suport d'una "backing band" formada per Laia Alsina (guitarra), Aleix Cansells (teclats), Gerard Cantero (baix), Toni Molina (bateria) i Pau Guillamet, "Guillamino", (guitarra i electrònica), amb direcció artística d'aquest últim.

El final de festa l'han protagonitzat els DJs de Mainline, un jove col·lectiu d'artistes eixelebrats de l'Empordà apassionats del house amb buquet, coneguts pels seus sorprenents sets. Són Daniel 2000, JP Sunshine, Jean Paul, Marcelo Pantani, John Heaven i Dir Diagonal, i han presentat l'artista més jove de la nit, Filippo da Souza.

 

Els antecedents de la cita anual d'iCat 

La primera edició d'El Desconcert va tenir lloc el 28 d'abril del 2016, amb motiu del desè aniversari del canal. En aquella ocasió, el cartell de la festa va ajuntar una vintena de músics que van interpretar cançons d'altres artistes en format karaoke, acompanyats d'una banda en directe.

El leitmotiv de la segona edició d'El Desconcert, el dia 8 de maig del 2017, va ser "Parelles impossibles" i va reunir a l'escenari artistes que difícilment coincidirien en altres circumstàncies, ja sigui perquè els seus estils estan als antípodes o perquè els seus circuits naturals rarament es toquen.

En la tercera edició de la festa anual del canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, el 8 de maig del 2018, els músics van mostrar al públic els seus "Plaers culpables", expressió que, portada a la música, es concreta en cançons que fa vergonya —poca o molta— reconèixer que agraden.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

Instagram.com/icatfm

Anar al contingut