Esgotades les entrades d'El Desconcert d'iCat 2019

La quarta edició de la festa anual d'iCat porta per lema "Un hit de l'any en què vas néixer" i tindrà lloc dimarts, 7 de maig, a les 21.00, a la Sala Apolo de Barcelona, amb les entrades esgotades.

Oques Grasses, Nyandú, Koko-Jean Davis, Gerard Quintana, Lildami, Suu i Kids from Mars, entre els artistes que hi participaran. iCat transmetrà la festa en directe i el 33 l'emetrà el diumenge 12 de maig.

El primer any van robar cançons, el segon any va aplegar parelles impossibles i la tercera edició va descobrir els seus plaers culpables. Per a la quarta edició d'El Desconcert, un grapat d'artistes s'han avingut a remenar entre els seus records per triar la cançó total de l'any en què van arribar al món. La cita anual d'iCat, batejada com "Un hit de l'any en què vas néixer", serà a la Sala Apolo de Barcelona dimarts, 7 de maig, a les 21.00, que viurà de nou una nit poc convencional amb totes les entrades esgotades quan encara falten sis dies per a la festa.

Diverses generacions d'artistes catalans desgranaran dimarts un repertori que es passeja per les dècades dels 60, els 80, els 90 i els primers anys d'aquest segle. Entre el veterà Gerard Quintana i la joveníssima Suu, desfilaran per l'escenari Oques Grasses, Judit Neddermann, Lildami, Ebri Knight, Koko-Jean Davis, Ju, Cesk Freixas, Nyandú, 31 Fam, Paula Valls i Kids from Mars. Tots hi actuaran amb el suport d'una "backing band" formada per Laia Alsina (guitarra), Aleix Cansells (teclats), Gerard Cantero (baix), Toni Molina (bateria) i Pau Guillamet "Guillamino" (guitarra i electrònica). La direcció artística del concert és, també, de Pau Guillamet.

Els conductors de la vetllada seran Roger Carandell i Juliana Canet, realitzadors del programa "Adolescents iCat".

 

Gerard Quintana, Lildami i Judit Neddermann avancen el hit de l'any en què van néixer

Tot i que els artistes del cartell no han dit quina cançó serà l'escollida de l'any que van néixer, n'hi ha tres que sí que han avançat el tema que interpretaran: Gerard Quintana interpretarà "Don't Let Me Be Misunderstood" (1964), de Nina Simone; Lildami, que cantarà "Here Comes the Hotstepper" (1994), d'Ini Kamoze, i Judit Neddermann, que cantarà "Black or White" (1991), de Michael Jackson.

Tancaran la nit els DJs de Mainline, un jove col·lectiu d'artistes eixelebrats de l'Empordà apassionats del house amb buquet, coneguts pels seus sorprenents sets. Són Daniel 2000, JP Sunshine, Jean Paul, Marcelo Pantani, John Heaven i Dir Diagonal, i presentaran l'artista més jove de la nit, Filippo da Souza.

 

Seguiment a iCat i emissió al 33

El 7 de maig, iCat farà el programa "Especial El Desconcert" en directe des de la Sala Apolo, a les 20.00, amb Josep Martín, que recollirà l'ambient previ a la festa amb entrevistes a diversos dels protagonistes. A les 21.00, el canal transmetrà El Desconcert en directe.

El 33 emetrà El Desconcert el diumenge 12 de maig, a les 22.30.

 

La potència i la diversitat d'estils de l'escena musical catalana

Segons Carles Aledo, director d'iCat, El Desconcert "s'ha convertit en una festa que mostra cada any la potència i la diversitat d'estils de l'escena musical catalana. Tot i que no hi repeteix mai cap artista, enguany hi haurà des de veterans com Gerard Quintana fins a les noves generacions com Lildami, Kids from Mars o 31 FAM, passant per un dels grups del moment com Oques Grasses".

La primera edició d'El Desconcert va tenir lloc el 28 d'abril del 2016, amb motiu del desè aniversari del canal. En aquella ocasió, el cartell de la festa va ajuntar una vintena de músics que van interpretar cançons d'altres artistes en format karaoke, acompanyats d'una banda en directe.

El leitmotiv de la segona edició d'El Desconcert, el dia 8 de maig del 2017, va ser "Parelles impossibles" i va reunir a l'escenari artistes que difícilment coincidirien en altres circumstàncies, ja sigui perquè els seus estils estan als antípodes o perquè els seus circuits naturals rarament es toquen.

En la tercera edició de la festa anual del canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, el 8 de maig del 2018, els músics van mostrar al públic els seus "Plaers culpables", expressió que, portada a la música, es concreta en cançons que fa vergonya —poca o molta— reconèixer que agraden.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

Instagram.com/icatfm

 

Anar al contingut