Juan Carlos Martel, director del Teatre Lliure; Jordi Salvador, CTO de BCN Drone Center; Neil Harbisson, artista i activista cíborg; Francesc Fajula…
Juan Carlos Martel, director del Teatre Lliure; Jordi Salvador, CTO de BCN Drone Center; Neil Harbisson, artista i activista cíborg; Francesc Fajula, CEO del Mobile World Capital Barcelona; Eduard Martín, CIO i director de connectivitat intel·ligent del Mobile World Capital Barcelona; Cristina Villà i Font, directora d'Infraestructures Digitals i Tecnològiques de la CCMA, i Tinet Rubira, director de Gestmusic, a la presentació del festival Tech&Play, en què s'ha presentat el videojoc del SX3.

El SX3 i Gestmusic presenten el primer videojoc d'una ficció en l'entorn del metavers

El nou videojoc del projecte "Beta", desenvolupat per la productora catalana Gestmusic, es presentarà oficialment al Tech&Play, el primer festival de tecnologia impulsat per Mobile World Capital Barcelona. El joc porta la llengua, la cultura i la mitologia catalana a un nou univers immersiu en el metavers per connectar amb els nous hàbits de consum dels nens i nenes.

El projecte "Beta", una producció associada de Gestmusic per al SX3, ha estat concebut des de l'origen com una producció transmèdia per connectar amb els nous hàbits de consum audiovisual dels més joves. La proposta guanyadora de la crida de ficció convocada per la CCMA, que es va fer pública l'octubre del 2021, consta de quatre finestres: una ficció de gènere fantàstic ("Projecte Beta"), una proposta  musical de la mà de Guille Milkyway ("Beta"), un videopodcast amb continguts per a xarxes ("Betapodcast") i un videojoc al metavers de Roblox ("Beta: Univers Magsys").

En el marc de Tech&Play, el primer festival de tecnologia del Mobile World Capital Barcelona que se celebrarà a les instal·lacions del Teatre Lliure del 17 al 19 de març, es farà el llançament del primer videojoc de la CCMA i Gestmusic com un dels actes centrals del Family Day. D'aquesta manera, diumenge, els nens i nenes podran participar en una Game Party organitzada amb els quatre components de "Beta", que serà la primera experiència a Catalunya d'una ficció infantil que traspassa la pantalla i s'endinsa en el món immersiu i virtual de Roblox. 

 

"Beta: Univers Magsys": un joc amb elements de la cultura i les tradicions  catalanes

L'arquitectura del joc s'ha dissenyat amb elements i conceptes artístics inspirats en la cultura, les tradicions i la mitologia catalanes. Al temple principal on es desenvolupa el joc, hi ha columnes que representen els gegants Sol i Lluna, portes que emulen la patusca, pintures de paret que reprodueixen els marfantos, el Fumera i la víbria, o torxes amb la forma dels gambutzins o els nyítols.  

"Beta: Univers Magsys" obre les portes del temple per acollir un videojoc cooperatiu en què les nenes i nens podran jugar en grups de 4 per aconseguir la victòria. S'hi pot entrar individualment, i en grups de 2 i 3 persones per jugar en els 7 minijocs repartits en tot l'espai.

En l'estrena del joc, els jugadors podran descobrir on viu la gamer creadora del nou món virtual i es podran endinsar en el temple, el bosc i els espais laberíntics on podran explorar un gran territori virtual. A més, s'ofereixen 4 zones explorables on es poden trobar els 4 cascs dels "Beta" per utilitzar-los com a avatar un cop comenci la partida.

 

Roblox, un entorn segur de navegació

Durant més d'un any, Gestmusic ha treballat en la investigació i el desenvolupament del metavers de "Beta" a Roblox. Per fer-ho, ha creat un departament propi integrat per perfils joves que inclouen guionistes, concept artists, modeladors, riggers, animadors i programadors. Amb aquest departament, la productora Gestmusic explora nous reptes en l'oferta audiovisual i els nous canals de consum dels infants.

La CCMA, en la seva vocació de servei públic per crear entorns segurs de navegació per als nens i nenes, ha garantit que en el seu desenvolupament s'habilitessin funcionalitats per preservar una navegació segura. D'aquesta manera, no hi ha possibilitat d'obrir converses lliures amb altres usuaris. S'estableix un mur de comunicació unidireccional, en el qual no es poden fer comentaris, on s'actualitzarà i es donarà informació del videojoc i també de l'univers "Beta" de ficció i no-ficció. Dins de la fase de manteniment i gestió de la comunitat, s'obrirà una línia directa per a  possibles dubtes o consultes amb els usuaris o els seus tutors. 

Roblox és una de les plataformes de videojocs de més èxit mundial entre els més joves, en la qual els usuaris poden crear els seus propis mons virtuals. Compta amb més de 9,5 milions de creadors de jocs i més de 100 milions de jugadors actius mensuals. L'edat mínima per poder-hi entrar és a partir dels 8 anys.

 

L'aposta de la CCMA pels nous hàbits de consum dels infants

Durant la presentació, Cristina Villà i Font, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA, ha assenyalat que "la nostra participació al Family Day de la Tech&Play de la MWC és un reconeixement a l'aposta de la CCMA per la innovació per seguir exercint un paper central en els nous hàbits de consum audiovisual dels nens i nenes. El naixement del nou SX3 ja es va concebre com un projecte transmèdia, que anava molt més enllà de la pantalla de televisió per explorar nous mons virtuals i immersius, com és el cas del metavers"

Per la seva banda, Tinet Rubira, director de Gestmusic, ha definit la seva estratègia: "Som productors de continguts d'entreteniment i sempre estem pendents de saber on gaudeix la gent. Quan vàrem presentar el projecte de ‘Beta', teníem molt clar que havíem de fer coses a Roblox si volíem connectar amb el públic més jove que havia deixat de veure la televisió convencional. Tenim l'obligació d'anar on hi ha el nostre públic".

El CEO del Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula, ha destacat que "les noves tecnologies ofereixen un ventall enorme de possibilitats en el món de l'entreteniment i aquest és un bon exemple que ens permet oferir un oci digital de qualitat als més menuts. Des del Mobile World Capital Barcelona ens plau formar part del naixement d'un projecte com aquest, que va més enllà de la pantalla i trenca les barreres entre el món físic i el món digital".

 

SX3.cat

#NouSX3

X3.cat

S3.cat

Anar al contingut