El Desconcert d'iCat
El Desconcert d'iCat

El Desconcert d'iCat es consolida com la gran festa de l'escena musical catalana

Gran èxit de la tercera edició d'El Desconcert d'iCat, que ha fet un ple absolut a la Sala Apolo de Barcelona amb els "plaers culpables" de Koers, Lakaste, Miquel Vilella, Ferran Palau, Halldor Mar, Marion Harper, Els Catarres, Sara Terraza & The Black Sheep, The Crab Apples, Gertrudis, Dolo Beltrán, Els Amics de les Arts i Jair Domínguez & Òscar Andreu.

La tercera edició d'El Desconcert d'iCat, amb un cartell integrat per músics consagrats i emergents de l'escena catalana, ha tancat amb un gran èxit de públic, que ha omplert la Sala Apolo de Barcelona per descobrir els seus "plaers culpables", les cançons que fa vergonya —poca o molta— reconèixer que agraden. El concert s'ha pogut seguir en directe per iCat i també en streaming de 360º i ja es poden escoltar a la carta algunes de les actuacions d'aquesta gran festa a catradio.cat.

Koers, la banda lleidatana liderada per Kelly Isaiah, han obert la festa dels "plaers culpables" amb "Come Together", un clàssic de The Beatles de 1969, la cançó que obre el mític disc "Abbey Road".

Han seguit Lakaste, grup liderat per Núria Castelló, que han atacat amb "Yo quiero bailar", l'èxit del duo Sonia y Selena que es va convertir en la cançó de l'estiu del 2001.

El cantant Miquel Vilella, l'autor d'"Amor a la plaça", la cançó de l'estiu previ al retorn d'iCat a l'FM, el setembre del 2017, ha abordat en català un altre clàssic del rock que també és a punt de fer els cinquanta anys: "Suspicious mind", que Elvis Presley va convertir en número 1 als Estats Units el 1969.

El "plaer culpable" del cantant de Collbató Ferran Palau és "A veces", del badaloní Kinder Malo, una peça trap amb més de 2,2 milions de visualitzacions a Youtube des de la seva publicació, el passat 4 de gener.

Halldor Mar, músic islandès amb un ampli repertori de cançons mítiques catalanes traduïdes a l'anglès, s'ha passat al català per interpretar el  "Lady (Hear me tonight)" amb què va debutar del duet francès Modjo, que ha convertit en "Leyre (eukaldun cover)".

La cantant d'Hostalric Marion Harper, que habitualment canta en anglès, ha versionat al català tot un hit del pop llatí com "Havana", de la cantant nord-americana d'origen cubano-mexicà Camila Cabello, que té més de mil cinquanta milions de visualitzacions a Youtube des que es va estrenar, el 3 d'agost del 2017.

La confessió d'Els Catarres Èric Vergés, Roser Cruells i Jan Riera, ha estat "I want it that way", un dels grans hits dels inicis de la "boy band" estatunidenca Backstreet Boys.

Sara Terraza & The Black Sheep, formació acostumada a fer versions d'artistes com Stevie Wonder o Amy Winehouse, han apostat aquesta nit per un dels èxits del cantant aragonès David Civera, "Que la detengan", del 2002.

El quartet indie The Crab Apples, format el 2010 com a grup de versions, tenien preparat "Burning up", un altre gran èxit d'una altra ‘boy band' nord-americana, els Jonas Brothers, una cançó que van estrenar el 2008 a Radio Disney.

Gertrudis, grup de rumba catalana de la Garriga, tenia amagat el hit "U can't touch this", llançada el gener del 1990 i considerada la cançó insígnia del raper californià MC Hammer.

Dolo Beltrán, cantant del grup Pastora, ha optat pel "Pump up the jam" (1989), primer èxit del grup belga de pop dance Technotronic.

Els Amics de les Arts, Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué, han fet una enèrgica versió de "Killing in the name", cançó emblemàtica i cant antiracista de la banda nord-americana de metal alternatiu RATM (Rage Against the Machine).

El final de festa l'han protagonitzat Jair Domínguez i Òscar Andreu, amb una apoteòsica "Sueños irrealizables", de Camela, que ha acabat amb tots els artistes a l'escenari.

 

Els antecedents de la cita anual d'iCat

La primera edició d'El Desconcert d'iCat va tenir lloc el 28 d'abril del 2016, amb motiu del desè aniversari del canal. En aquella ocasió, el cartell de la festa va ajuntar una vintena de músics que van interpretar cançons d'altres artistes en format karaoke, acompanyats d'una banda en directe.

El leitmotiv de la segona edició d'El Desconcert, el dia 8 de maig del 2017, va ser "Parelles impossibles" i va reunir a l'escenari artistes que difícilment coincidirien en altres circumstàncies, ja sigui perquè els seus estils estan als antípodes o perquè els seus circuits naturals rarament es toquen. Així, el pop-folk costumista de Manel es va comparar amb el trap de P.A.W.N. Gang, La Pegatina va confrontar amb Ramon Mirabet, Joan Dausà amb Falciots Ninja i David Carabén amb Maria Arnal, entre altres balls d'estils.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

Instagram.com/icatfm

 

Anar al contingut