El debat de les eleccions al Parlament, a TV3 i Catalunya Informació
El debat de les eleccions al Parlament, a TV3 i Catalunya Informació

El debat de les eleccions al Parlament, a TV3 i Catalunya Informació

El dimarts 9 de febrer, a partir de les 22.00, TV3, el 324, Catalunya Informació i el portal 324.cat oferiran el debat de les eleccions al Parlament de Catalunya, amb els candidats de les formacions amb representació en aquesta cambra: Ciutadans, PDeCAT, ERC-CatSí, PSC, ECP-PEC, CUP-G, PP, i els grups d'interès polític VOX i Junts. Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya, en serà el moderador.

Hi intervindran Carlos Carrizosa (Ciutadans), Àngels Chacón (Partit Demòcrata de Catalunya), Pere Aragonès (Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí), Salvador Illa (Partit dels Socialistes de Catalunya), Jéssica Albiach (En Comú Podem–Podem En Comú), Dolors Sabater (CUP-G), Alejandro Fernández (Partit Popular), Ignacio Garriga (Vox) i Laura Borràs (Junts).

El debat, que durarà dues hores, començarà amb una primera intervenció curta de cada candidat per ordre, de major a menor, en funció de la representació parlamentària actual.

Tot seguit s'obrirà un debat lliure i sense ordres preestablerts.

Vicent Sanchis introduirà progressivament els següents temes d'acord amb les intervencions dels participants:

  • La gestió de la pandèmia
  • Les conseqüències econòmiques de la crisi pandèmica
  • Model de país
  • Pactes

En pantalla hi haurà un comptador que mostrarà els temps emprats per cada candidat.

El debat acabarà amb un torn de paraula ràpid de cada candidat, de menor a major, en funció de la representació parlamentària actual.

El Debat, la prèvia (19.45-22.00)

Abans de començar el debat hi haurà un programa previ conduït per Toni Cruanyes en què es mostraran les arribades dels candidats a les instal·lacions de Televisió de Catalunya.

Al marge d'aquestes arribades, el programa analitzarà els següents aspectes:

  • El perfil dels partits i els candidats
  • Els escenaris del debat, l'estructura i les regles
  • La importància del comportament dels candidats en els debats electorals
  • La repercussió dels debats sobre la ciutadania i sobre els indecisos
  • Les peticions dels ciutadans als participants del debat
  • Els moments més significatius dels debats que hi ha hagut a TV3 des del 1988
  • Els debats electorals en altres països
  • La inversió publicitària dels partits

A partir de les 21.00, aquest programa previ també inclourà les informacions del dia que habitualment ofereix el "Telenotícies vespre".

El Debat, l'anàlisi (00.10)

Un cop fet el minut final, el director tancarà el debat, però la programació continuarà amb Toni Cruanyes, que, des del mateix plató demanarà una valoració del debat a cadascun dels candidats, per després donar pas a una taula d'anàlisi dirigida i presentada per Xavier Graset.

En aquest espai posterior, al marge de sentir les reaccions del debat, se seguirà com s'ha viscut la discussió a la xarxa.

TV3 estrenarà una nova eina d'anàlisi automàtica del discurs amb que es podrà veure com han teixit les seves intervencions cada candidat, en quins arguments s'han basat i en què s'han diferenciat dels seus rivals polítics.

El debat a les xarxes

Els programes fomentaran la participació dels seguidors i oients a les xarxes socials amb l'etiqueta de Twitter #DebatTV3.

Debat amb subtítols i amb llengua de signes catalana

TV3 emetrà el debat amb subtítols per a les persones sordes –tal i com fa des del 2003- i també a través del 324 amb llengua de signes catalana per a persones sordes signants.

Anar al contingut