"Ja m'entens" està dirigit per David Àvila

Catalunya Ràdio celebrarà la Setmana de l'Orgull LGTBIQ+, a partir de dilluns

El dia 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Catalunya Ràdio dedicarà especial atenció, durant tota la setmana, fins al 2 de juliol, a aquest col·lectiu per parlar de les principals qüestions que l'afecten. A més, el podcast "Ja m'entens", que realitza David Àvila, es publicarà dimecres per coincidir amb aquesta efemèride

Tota la programació de Catalunya Ràdio durant la setmana vinent posarà el focus en la lluita contra la LGTBIfòbia.  

"El matí de Catalunya Ràdio", dirigit i presentat per Laura Rosel, introduirà a la tertúlia de dilluns una entrevista d'actualitat sobre l'amenaça de l'extrema dreta als drets del col·lectiu LGTBIQ+. I, dimarts, la secció "Telèfon vermell", a les 10.40, estarà dedicada als Estats Units i Rússia i el col·lectiu LGTBIQ+. 

"La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, organitzarà dimecres, a les16.30, una taula intergeneracional per establir un diàleg entre persones grans i joves del col·lectiu. Hi seran convidats Caty Pallàs, fins fa molt poc presidenta de l'Associació de Famílies LGTBI; Blau Piqué, jove trans no binari manresà, actor i drag-queer que el 2 d'abril, Diumenge de Rams, va sortir pels carrers de Manresa per fer una "penitència queer"; i Dolors Majoral, activista històrica i lesbiana. 

Al programa "XL" de dimecres, 28 de juny, amb Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana CanetMarc Andreu, dins la seva secció sobre sèries, comentarà sèries representatives del col·lectiu, com "Heartstopper", "Sense 8", "Jet Lag" o "Infidels". 

"La nit dels ignorants 3.0", la matinada de dimarts a dimecres, estarà dedicat a la vellesa de la comunitat LGTBI. Xavier Solà entrevistarà Ignasi Millet, oient del programa que en el seu moment ja va parlar de la soledat de les persones homosexuals en la tercera edat. 

I, a "El suplement", Roger Escapa entrevistarà, diumenge 2 de juliol, a les 10.30, Joséphine Agustí, primera ciclista federada trans a Catalunya. El programa també abordarà el cas de Kendall Martin, jugadora trans del CEEB Tordera Uni Girona, a qui la Federació Espanyola de Bàsquet va prohibir jugar la fase d'ascens de la Lliga Femenina 2.  

L'actor Eusebio Poncela i un homenatge a les revistes "Shangay" i "Zero", al "Ja m'entens 

El programa podcast de temàtica LGTBIQ+ "Ja m'entens" s'emetrà aquesta setmana dimecres 28 de juny, tot coincidint amb el Dia de l'Orgull. En aquesta entrega, l'espai que presenta i dirigeix David Àvila celebrarà el dia de l'Orgull amb ‘Tinta Rosa', gent o projectes que han fet córrer rius de tinta en clau de diversitat sexoafectiva i de gènere. 

David Àvila entrevistarà Eusebio Poncela, un dels actors mítics del panorama espanyol i un dels referents dins del col·lectiu LGTBIQ+. Amb més de 50 anys de trajectòria, acaba de representar "El beso de la mujer araña" al Teatre Goya de Barcelona. L'actor madrileny parlarà de diversos aspectes de la realitat del col·lectiu LGTBIQ+. 

I, en aquesta entrega, "Ja m'entens" també celebrarà el 30è aniversari de la revista "Shangay" amb els autors del llibre ‘"emorias de Shangay: 30 años de historia LGTBIQ+ en España", el periodista José Cuadrado (José Mola) i amb el director de la revista, Alfonso Llopart

Una altra de les mítiques capçaleres va ser la revista "Zero". Una revista on molts famosos van fer el pas de "sortir de l'armari" i, fins i tot, van ser portada un capellà o un militar homosexual. Ara se n'ha fet un documental, "Zero: La revista que sacó del armario a un país" (Movistar +). David Àvila en parlarà amb el director de la sèrie documental, Damian Ainstein i amb el director de la revista, Miguel Ángel López

 

Anar al contingut