"Alcarràs", "Girasoles silvestres" i "Mantícora", amb la participació de TV3, sumen quatre nominacions als Premis Forqué

Les pel·lícules "Alcarràs", "Girasoles silvestres" i "Mantícora", amb la participació de TV3, opten als Premis Cinematogràfics José María Forqué en diverses categories.

"Alcarràs", de Carla Simón, reuneix dues nominacions, a millor llargmetratge de ficció i Premi José María Forqué al cine i educació en valors; "Girasoles silvestres", de Jaime Rosales, té la nominació d'Anna Castillo a la categoria de millor interpretació femenina, i finalment, a "Manticora", de Carlos Vermut, Nacho Sánchez opta al premi a millor interpretació masculina.

Els Premis Forqué han anunciat les nominacions de la que és la 28 edició. En una de les temporades més reeixides de l'audiovisual espanyol recent, que ha aconseguit premis en festivals de tot el món, els guardons de la indústria espanyola obriran la temporada de premis a la gala que se celebrarà el proper 17 de desembre al palau municipal Ifema Madrid. 

Els premis que lliura EGEDA, la principal associació de gestió de drets de productors de cinema i televisió a Espanya, obren així la temporada de premis al cinema i les sèries a l'estat espanyol, que aniran seguits dels Premis Feroz (28 de gener del 2023, Saragossa), entregats per la premsa cinematogràfica, i tindrà el colofó ​​amb els Premis Goya (11 de febrer, Sevilla), la festa principal del cinema espanyol, que organitza l'Acadèmia de Cine. 

"Alcarràs"  

"Alcarràs", el drama rural de la barcelonina Carla Simón, coproduïtper TV3, ha estat finalment la pel·lículaescollidaper l'Acadèmia de Cinema Espanyol per enviar-laalsOscars. Ho ha anunciat, des de la seu de la mateixa Acadèmia, l'actriuCarmen Maura.   

"Alcarràs", que ja va ferhistòria en rebrel'Os d'Or de laBerlinalei ha batutrècords de taquilla,té la possibilitat de competir pel màxim guardó cinematogràfic nord-americà a la cerimònia que se celebrarà a Los Angeles el 12 de marçdel 2023. Abans haurà de passar la preselecció dels acadèmics de Hollywood.   

"Alcarràs"és una producciód'AvalonPC iVilaütFilms, en coproducció ambKino Produzioni (Itàlia). Comptarà amb la distribució a Espanya d'Avalon DA i les comercialització internacional a càrrec de la casa de vendes francesa MK2. A més, "Alcarràs" té el suport de l'ICAA,l'ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE iMovistar+.   

"Girasoles silvestres" 

L'última pel·lícula de Jaime Rosales està protagonitzada per Anna Castillo ("Adú", "Viaje al cuarto de una madre", "La llamada"), que interpreta la Julia, una jove mare impulsiva i vital que busca l'amor i lluita per protegir els seus fills, i Oriol Pla ("Petra", "Incerta glòria"), que dona vida a l'Óscar, un noi apassionat que inicia una relació intensa amb la Julia. Completen el repartiment Quim Àvila ("Polseres vermelles"), Lluís Marquès ("Isla Bonita"), Manolo Solo ("Tarde para la ira") i Carolina Yuste ("Carmen y Lola").  

Es tracta de la setena pel·lícula del director català, responsable de "Las horas del día", Premi de la Crítica del Festival de Canes, "La soledad", Goya a la millor pel·lícula i al millor director, "Tiro en la cabeza", Premi de la Crítica del Festival de Sant Sebastià, "Sueño y silencio" i "Hermosa juventud", totes dues presentades al Festival de Canes, o "Petra", últim treball que es va presentar a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Canes. Rosales, que firma el guió al costat de Bárbara Díez, rodarà en 35 mm i tornarà a comptar amb Hélène Louvart com a directora de fotografia després de la seva col·laboració a "Petra". 

La pel·lícula està produïda per Fresdeval Films, A Contracorriente Films, Oberon Media i Luxbox (França), amb participació de RTVE, TV3 i Movistar + i el finançament de l'ICAA, ICEC i Media Creative. 

"Mantícora" 

El Julián és un dissenyador de videojocs amb èxit, però viu turmentat per un fosc secret. Quan la Diana entra a la seva vida, el Julián sentirà a prop l'oportunitat de ser feliç. Carlos Vermut torna a Sitges amb un drama sense embuts en què el director de "Magical girl" continua indagant en els foscos límits de la perversió amb una cinta protagonitzada per Nacho Sánchez, Zoe Stein i Ángela Boix, entre d'altres. 

Llargmetratge produït per Bteam Prods, en coproducció amb Aquí y Allí Films i Punto Nemo. Compta amb la participació de TV3 i RTVE. 

Anar al contingut