Els protagonistes de la presentació de la nova temporada de 3Cat
Els protagonistes de la presentació de la nova temporada de 3Cat

3Cat presenta un nou univers de continguts transversals per a TV3, Catràdio i la plataforma 3Cat

Rosa Romà: "Avui posem a l'abast de la ciutadania una oferta amplíssima de continguts en català a demanda de les necessitats i els nous hàbits de consum, com ningú ofereix en aquest país. L'univers 3Cat és aquest nou paradigma audiovisual que situa els continguts al centre." 

Aquesta nova temporada 3Cat es transforma i proposa una oferta de continguts audiovisuals situats al centre de tot aquest nou univers 3Cat (TV3, Catràdio i plataforma 3Cat) en diferents formats i pensats per a diferents canals.  

Uns continguts per connectar al màxim amb la ciutadania, amb tots els públics, donant forma a productes de qualitat i en català que es difonguin i complementin per donar resposta als nous hàbits de consum. 

Rosa Romà, presidenta de 3Cat, ha explicat aquesta gran transformació estratègica: "Posem a l'abast de la ciutadania una oferta amplíssima de continguts informatius, entreteniment, ficció, cultura, esports i infantil a demanda de les necessitats i els nous hàbits de consum com ningú ofereix en aquest país". També ha volgut destacar que "oferim contingut audiovisual de qualitat i en català amb tots els formats possibles per a tots el canals existents. Aquest és l'univers 3Cat". 

Cliqueu la imatge i descobriu els nous continguts de 3Cat!

3Cat s'ha presentat, doncs, com la gran fàbrica de continguts de qualitat i ha donat veu als protagonistes de la temporada, que han tingut un paper molt destacat en aquesta presentació i on els directors han explicat aquesta nova estratègia.  

Sigfrid Gras, director de TV3, ha explicat que la televisió es consolida amb 14 anys de lideratge i ha remarcat la gran importància dels informatius i documentals com a vaixell insígnia per la seva missió com a servei públic i de qualitat, rigor i els directes, marca consagrada de la casa. La nova temporada de la televisió, a més a més, també serà una combinació de formats ja coneguts i de noves incorporacions, algunes dirigides a públics infantils, juvenils i familiars.  

Seguint aquesta línia, Jordi Borda, director de Catràdio, ha volgut incidir en l'aposta de la ràdio pels nous formats com els pòdcasts i aquesta cerca constant per adaptar el mitjà i els seus continguts als nous hàbits de consum. Borda també ha remarcat la importància dels informatius a la ràdio, el rigor, la qualitat i l'aproximació al territori, que donen lloc a un producte diferencial amb un clar lideratge a Catalunya.  

També ha fet saber la rellevància i voluntat pionera en continguts de crònica negra de gran qualitat i seguiment, com ara "Crims", "Tor" o nous formats com "La narcopista" i "Crims. El jurat". 

Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital, ha volgut posar l'accent en el gran èxit de la plataforma 3Cat i en el fet que ja té 1 milió d'usuaris registrats, havent superat els 4 milions d'hores de consum mensual i una mitjana de 20 milions de reproduccions cada mes. La plataforma 3Cat conviu perfectament amb la televisió i la ràdio i ha sabut adaptar-se als nous hàbits de consum. 3Cat presenta també noves funcionalitats i millores que aniran implantant-se de manera gradual per millorar l'experiència dels usuaris. 

A més a més, ha destacat l'èxit del primer aniversari d'EVA, la gran aposta de continguts enfocada a tot el públic jove català. Aquest espai està protagonitzat per creadors de contingut digital, alguns dels quals no s'havien dirigit abans en català als seus seguidors i que ara ho poden fer ja que disposen d'un vertical on hi ha un públic jove que consumeix els seus continguts. 

També s'han destacat els videojocs com a sector clau i emergent, i amb un gran potencial per a la nostra llengua. I una de les grans novetats: "Bola de Drac Súper" s'emetrà per primera vegada en català i s'uneix al retorn de les primeres temporades de la mítica sèrie japonesa, "Bola de Drac" i "Bola de Drac Z".  

Dels nous continguts de 3Cat destaquen noms com Laura Escanes, que torna amb "La travessa, expedició Mediterrani"; Miki Núñez, presentador del nou xou musical "Zenit"Andreu Buenafuente amb la segona temporada del "Vosaltres mateixos"; Xavier Grasset i el seu nou programa a les tardes de TV3, "La selva"; Ricard Ustrell, que continua al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio" per segon any consecutiu; Òscar Andreu i Òscar Dalmau, que faran un nou programa, "Tot torna"; Marina Romero, que serà la nova presentadora del "Més 3/24", i Eloi Vila, que serà el primer a estrenar programa, també a TV3, amb "Quanta guerra!". 

Anar al contingut