3Cat participa al prestigiós Cartoon Forum, amb una nominació pel seu paper clau en la producció i difusió de l'animació europea

Aquesta setmana, les millors produccions de la indústria de l'animació europea seran reconegudes al Cartoon Forum, que se celebra del 16 al 20 de setembre a la ciutat francesa de Tolosa. En aquest prestigiós punt de trobada, 3Cat ha estat nominada com a Best Broadcaster per l'emissió de continguts infantils i per la coproducció de sèries d'animació de ressò internacional. 

La nominació per a 3Cat al Cartoon Forum és un reconeixement a la seva contribució en la construcció d'un imaginari europeu d'animació, per la seva participació al llarg dels anys en coproduccions amb diversos països de la Unió Europea. El certamen audiovisual també destaca l'emissió de continguts infantils a la televisió i a la plataforma digital del SX3 (Super3), i la coproducció de reconegudes sèries d'animació internacionals com "Les tres bessones", "Saari", "Lara, què fem?" i "Jasmine & Jambo"

La televisió pública catalana ha obtingut una nominació al costat dels canals europeus ARTE (França - Alemanya), Radio Télévision Suisse (Suïssa) i Radio Televizija Slovenija (Eslovènia), que rebran les votacions d'un miler de professionals que assistiran al Cartoon Forum. Durant la trobada, en què es reconeixerà el millor inversor i distribuidor de l'any, també es distingirà la millor producció, en què hi ha una altra nominació catalana, la productora Pikkukala, coproductora de la sèrie d'animació "Samuel", una producció francesa en coproducció amb 3Cat, RTVE i ARTE France. En total, dotze empreses de vuit països competeixen per obtenir uns premis que es faran públics dijous, 19 de setembre, en un dels punts de trobada més importants de l'animació europea.  

Cartoon Forum, organitzat per l'Associació Europea de Cinema d'Animació, va néixer l'any 1990 per impulsar la coproducció i la distribució de l'animació a la televisió i les noves plataformes. En aquesta edició, que posa el focus en l'animació italiana, es presentaran 75 sèries procedents de 20 països europeus, amb un total de 388 hores de contingut i més de 350 milions d'euros de pressupost. 

 

3Cat.cat  

Anar al contingut