3Cat creix i es consolida com a plataforma de país gràcies a l'aliança amb més de 17 entitats catalanes

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà: "3Cat és una plataforma de referència al territori gràcies a les entitats que dia a dia enforteixen la nostra cultura. El nostre propòsit passa per refermar la nostra llengua i ser motor de la indústria i la producció audiovisual catalanes"

3Cat ha anunciat avui un nou pas de la plataforma 3Cat per convertir-la en altaveu del talent del nostre país i un punt de trobada d'entitats i organitzacions que vetllen i promouen la cultura catalana.

L'acte s'ha celebrat al Disseny HUB de Barcelona i és sens dubte una aposta ambiciosa i real que va més enllà del servei públic: és un projecte de país.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha presentat les aliances amb diverses entitats referents del món de la cultura que generen contingut audiovisual i en català.

A partir d'avui, aquest contingut estarà disponible a la plataforma 3Cat en diverses col·leccions. Amb més de 270 peces audiovisuals ja disponibles, aquestes aliances s'aniran ampliant, i se n'incorporaran de noves i representatives de tots els àmbits i tota la nostra geografia.

 

El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L'Auditori, la Fundació "la Caixa" a través de la seva plataforma CaixaForum+, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Festival Cruïlla i la Universitat Oberta de Catalunya són les entitats que entren a formar part de la plataforma 3Cat i que s'afegeixen a d'altres que ja hi eren com Filmin, DocsBarcelona, FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), Suncine, Òmnium a través del seu festival de curtmetratges VOC o la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o La Xarxa.

Cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat, humor... és un tast de tot el que s'hi podrà trobar, en formats documentals, noves creacions, concerts, conferències, poesia visual, pòdcast, ficció, llargmetratges, curtmetratges i òperes, entre d'altres.

3Cat ha nascut per ser una plataforma de país, un altaveu i suport a la creació i el talent de Catalunya, que acosta continguts de qualitat i en català a la ciutadania i és un aparador per a les entitats catalanes. 

L'aliança amb aquestes entitats és molt més que una adhesió, és compartir valors, és la defensa i la promoció de la llengua, és art, entès des de totes les disciplines, és estimar el territori, amb una mirada plural i, sobretot, oberta al món per explicar-lo des d'aquest talent i creativitat que caracteritza 3Cat.

Rosa Romà, presidenta de 3Cat, en el seu discurs ha posat l'accent en aquest pas endavant de la plataforma:

"Avui esdevenim una plataforma de país. Al servei de la ciutadania i de la cultura, amb el català com a motor per arribar als qui sempre ens han seguit i als qui volem incorporar de nou amb una oferta de continguts audiovisuals com mai ha tingut Catalunya."

A més a més, ha destacat:

"3Cat serà una plataforma de referència al territori oferint continguts de les entitats i organitzacions que dia a dia enforteixen la nostra cultura. El nostre propòsit passa per refermar la nostra llengua i ser motor de la indústria i la producció audiovisual catalanes."

I és que, quan l'octubre passat 3Cat va posar en marxa la nova plataforma, un dels grans compromisos era esdevenir una plataforma al servei de la ciutadania tot apropant la cultura, a través de continguts audiovisuals i fent-la accessible a tothom, una fita que avui s'assoleix amb la nova plataforma de país.

La plataforma 3Cat

La plataforma 3Cat es va posar en marxa el 30 d'octubre passat i ja té un milió d'usuaris registrats i ha superat la xifra dels 100 milions de reproduccions en els seus primers sis mesos de vida.

Cal destacar que cada mes es consumeixen més de 4 milions d'hores de continguts audiovisuals en català a la plataforma 3Cat, una de les primeres OTT, a més, que incorpora també l'àudio.

3Cat.cat

 
Anar al contingut