L'absolució de Zimmerman ha generat protestes a tot el país. (Foto: Reuters)
L'absolució de Zimmerman ha generat protestes a tot el país. (Foto: Reuters)
Washington

L'absolució d'un vigilant acusat d'haver mort un noi afroamericà atia la tensió racial als Estats Units

L'absolució del guarda de seguretat George Zimmerman, acusat de la mort del noi afroamericà Trayvon Martin, reobre la tensió racial als Estats Units. El Departament de Justícia nord-americà anuncia que revisarà el cas. La sentència provoca manifestacions arreu del país i mostres de suport a la família de la víctima. Barack Obama demana calma i respecte per les decisions judicials.

RedaccióActualitzat
El debat sobre el racisme i la possessió d'armes s'ha reobert als Estats Units arran de l'absolució del vigilant George Zimmerman, acusat d'haver mort a trets un noi negre de disset anys. En les últimes hores hi ha hagut protestes a tot el país. Les més multitudinàries, a Nova York, on milers de persones s'han anat concentrant a Times Square durant la nit passada.

Amplis sectors de la població consideren que es tracta d'un veredicte amb motivacions racistes. Les autoritats temen que la indignació social acabi derivant en aldarulls i, per això, la Casa Blanca ha difós un comunicat del president, Barack Obama, per fer una crida a la calma i demanar respecte per la decisió judicial. Obama també apunta que la mort de l'estudiant negre va ser una tragèdia per als Estats Units, i que s'haurien de trobar maneres de limitar el dret constitucional a portar armes.

El jurat ha absolt Zimmerman perquè considera que va actuar en defensa pròpia quan va disparar al jove, que tornava desarmat a casa seva, a Florida, un estat on la llei permet disparar pel sol fet de sentir-se amenaçat. El Departament de Justícia nord-americà pensa revisar el cas.
Anar al contingut