Dos membres d'Emergències investiguen sobre el terreny les causes de l'incendi de Bangla Desh.
Emergències investiga les causes de l'incendi de Bangla Desh. (Foto: Reuters)
Dacca

Almenys 8 morts en un incendi en un taller tèxtil a Bangla Desh

El foc s'ha declarat de matinada, amb la immensa majoria de treballadors fora de l'edifici. Les víctimes, que han mort per asfíxia, s'havien reunit després de la jornada laboral. Entre elles, hi ha el director de la fàbrica. L'accident s'ha produït quan s'ha fet públic un nou balanç de víctimes pel tràgic ensorrament de fa dues setmanes. Les víctimes ja en són 922.

RedaccióActualitzat
Nou sinistre en un taller tèxtil a la capital de Bangla Desh, Dacca. Aquest cop ha estat un incendi en què han mort almenys 8 persones. El foc s'ha declarat de matinada, amb la immensa majoria de treballadors fora de l'edifici, i això ha evitat una tragèdia més gran. L'incendi ha començat a la tercera planta d'un edifici que en té 11 i s'ha estès ràpidament als pisos superiors. Els Bombers han aconseguit extingir el foc dues hores després.

Entre les víctimes, que han mort per asfixia, hi ha el director de la fàbrica tèxtil Tung Hai, un administrador del taller i un alt comandament policial. Tots ells eren a la novena planta de l'edifici reunits després que els treballadors haguessin abandonat el taller.

Alguns mitjans locals, que citen un supervisor de la fàbrica, han assegurat que en les plantes inferiors de l'edifici encara hi treballaven algunes dones.

Encara no se saben els motius del sinistre, però es veu que hores abans que es produís s'havia reparat el sistema elèctric.

18 tallers tancats per seguretat

L'empresa Tung Hai té més d'un miler d'empleats i treballa per a grans marques mundials, com l'espanyola Inditex i la britànica Primark. El sinistre ha passat l'endemà que el govern anunciés que ha tancat 18 fàbriques tèxtils per motius de seguretat els darrers dies i quan encara es recuperen cossos de l'ensorrament d'un edifici de tallers tèxtils a Savar.

922 morts per l'ensorrament a Savar

El nombre de víctimes, precisament, ha pujat fins a 922, segons l'últim balanç que ha fet públic el portaveu de l'exèrcit. Mentrestant, els equips d'emergències treballen per recuperar els cossos dues setmanes després de l'ensorrament. "Continuem treballant dia i nit sense pausa per recuperar els cadàvers que encara hi ha entre la runa. No pararem l'operació fins que haguem recuperat tots els cossos", ha assegurat el portaveu.

La tragèdia, que també va provocar 2.437 ferits, ha commocionat el país i ha evidenciat les males condicions laborals i de seguretat que tenen els treballadors de les tèxtils als països asiàtics que abasteixen multinacionals occidentals.
Anar al contingut