El president dels EUA, Barack Obama, en una imatge d'arxiu
El president dels EUA, Barack Obama, en una imatge d'arxiu
Washington

Obama defensa la solvència del deute dels EUA però no calma Wall Street

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha defensat la solvència creditícia del país després que l'agència Standard & Poor's va rebaixar divendres la qualificació del deute. Segons Obama, els mercats saben que el deute nord-americà continua sent de primera categoria, tot i que admet que tenen un problema a l'hora de retallar el dèficit a llarg termini. Les paraules d'Obama, però, no han servit per frenar la caiguda a Wall Street. Els parquets europeus també s'han desplomat arrossegats per la dinàmica de la borsa dels Estats Units.

Actualitzat
El president dels Estats Units ha volgut deixar clar que Standard & Poor's dubta del sistema polític del país i no de la capacitat per pagar el deute. Barack Obama ha sentenciat que els Estats Units "són i seran un país triple A" diguin el que diguin algunes agències de qualificació.

Obama apel·la a la voluntat política per buscar solucions i assegura que els desafiaments econòmics que tenen els Estats Units es poden superar.

Les paraules del president dels Estats Units, però, no han aconseguit frenar les davallades que des de primera hora ha registrat Wall Street. El Dow Jones, el principal indicador, ha tancat amb un retrocés del 5,5% i s'ha situat per sobre dels 10.800 punts. És el primer cop des del novembre que perd els 11.000 punts.

Amb la seva compareixença, Obama volia llançar un missatge de confiança després que divendres l'agència de qualificació Standard & Poor's va rebaixar un grau la qualificació del deute del país, que perdia la màxima nota. Tot i això, Fitch i Moody's li mantenen la triple A, la màxima qualificació, després de l'acord entre republicans i demòcrates per apujar el sostre del deute. La decisió de Standard & Poor's, però, ha provocat una caiguda a Wall Street, que també ha arrossegat les borses europees.
Anar al contingut