Els xilens celebren la classificació (EFE)
Copa Amèrica

Xile es classifica per a les semifinals de la Copa Amèrica després de derrotar Colòmbia 0-0 (5-4)

Els xilens han pres la iniciativa durant els 90 minuts, liderats, sobretot, per Arturo Vidal

Xile s'ha classificat per a les semifinals després d'eliminar Colòmbia, aquesta matinada. El partit ha estat molt igualat i no s'ha decidit fins a la tanda de penals.

Els xilens han pres la iniciativa durant els 90 minuts, liderats, sobretot, per Arturo Vidal. El VAR s'ha convertit en protagonista de l'enfrontament perquè ha anul·lat dos gols dels xilens. El segon, obra del futbolista blaugrana. En la repetició, però, es veu com la pilota impacta en la mà del central Guillermo Maripán i, per tant, el gol de Vidal ja no és vàlid.

Amb el 0 a 0 s'ha anat als llançaments des dels 11 metres. Tothom ha marcat fins que, amb empat a 4, William Tesillo ha fallat l'últim penal de Colòmbia i la classificació dels xilens quedava en mans d'Alexis Sánchez. L'actual davanter del Manchester United ha marcat i ha enviat la seva selecció a semifinals.

Ara, Xile s'enfrontarà amb el vencedor de l'Uruguai-Perú i es manté viu en una Copa Amèrica que ja ha guanyat en dues ocasions (els anys 2015 i 2016).