Xavi i Míchel s'han saludat afectuosament a l'inici i al final del matx
Xavi i Míchel s'han saludat afectuosament a l'inici i al final del matx
barça

Xavi: "Som un Barça en construcció i això té aquestes coses"

El tècnic blaugrana lamenta que no hagin tingut més efectivitat davant de Gazzaniga: "Hem xutat 31 cops."

Redacció Esport3Actualitzat

Cop dur per al Barça. Els culers afrontaven el duel català amb l'esperança d'apropar-se a un punt del Girona i estrenaran setmana a set dels de Míchel. Tot i el contundent 2 a 4, Xavi Hernández buscava punts de llum al final d'un partit amarg. Començant per l'alta producció ofensiva dels seus:

"Si arribem a guanyar nosaltres, no hauria passat res. Hem xutat 31 cops. Hem tingut el 2-1 i el 3-3."

Pel de Terrassa, la falta d'efectivitat davant de Gazzaniga ha estat una de les claus de la derrota. L'altra, els errors en defensa, que, un dia més, han passat factura.

"En l'1-0 ens han agafat l'esquena, no hem tirat bé la pressió alta. I en el gol de Miguel no hem ajustat bé i Frenkie de Jong s'ha tirat enrere. No ens van bé els partits trencats i el Girona té jugadors per jugar a això, Tsygankov o Savio, per exemple."

Xavi mira endavant i recorda un dels missatges que va llançar ara fa dos anys, quan arrencava el seu projecte a la banqueta culer. Cal una mirada llarga:

"Partits com els d'avui tan igualats es decanten per detalls. El Girona té una proposta semblant a la nostra. Som un Barça en construcció i això té aquestes coses. Fas dos passos endavant i un enrere. Seguim millorant i podem remuntar. En això treballarem."

Somriure d'orella a orella de Míchel: Europa, l'objectiu

A l'altre costat, Míchel no podia ocultar l'orgull cap als seus jugadors --sobretot ha lloat el partit de Miguel--, líders en solitari i autors d'una gesta sense precedents: primera victòria contra el Barça.

"Les cames ens pesaven, però hem sabut jugar a un gran Barça. S'ha vist un partit amb un gran equip i un altre que volem aspirar a ser-ho."

La "nova dimensió" on va dir que entrarien si guanyaven és competir per la Lliga? Míchel, sempre humil, prefereix parlar d'Europa com a gran objectiu:

"Serà complicat mantenir aquest nivell per guanyar la Lliga, però segur que treballarem per ser a Europa."

Mira el resum del Barça-Girona (2-4) 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut