Simons, abans d'un partit amb el Leipzig (Reuters)

Xavi Simons: l'estrella mediàtica del planter del Barça que triomfa ara a Europa

El jugador d'origen neerlandès, tota una estrella adolescent a La Masia, va decidir rebutjar una gran oferta econòmica del club blaugrana
Redacció Esport3

El camí més habitual de jugadors del planter que triomfen en el futbol és el de seguir els passos dins del Barça i acabar en el primer equip. Però no és el cas de Xavi Simons. Va ser tota una estrella mediàtica adolescent al planter blaugrana i va decidir deixar el Barça i firmar amb el PSG. 

Després d'uns anys infructosos a París, va sortir al PSV la temporada passada i va tenir un gran paper amb l'equip neerlandès. Luis Enrique va decidir recomprar el jugador per cedir-lo de nou. Aquesta vegada li ha tocat jugar al Leipzig i s'està reafirmant com un dels millors jugadors joves d'Europa.

Xavi Simons, celebrant un dels seus gols amb el Leipzig (Reuters)

Un dels jugadors més revaloritzats del món

El mitjapunta neerlandès que va créixer a Barcelona ja suma quatre gols i set assistències en 14 partits amb el Leipzig alemany. Simons ha tingut un creixement desorbitat en els útlims mesos. En aquests tres mesos de temporada, segons Transfermkt, ha pràcticament duplicat el seu valor de mercat, que ja és de 70 milions d'euros.

El polivalent exjugador del planter del Barça està brillant jugant en una banda o com a mitjapunta per darrere els davanters. En els últims partits està especialment en forma. En el duel de Champions contra l'Estrella Roja de Belgrad va deixar un dels gols de la temporada.

En l'exhibició del seu equip contra el Colònia, que va acabar amb un 6-0, Simons va fer un recital d'habilitat amb la pilota als peus. El neerlandès no va marcar, però va repartir dues assistències de gol.

Una estrella adolescent en el planter del Barça

Xavi Simons va ser una autèntica estrella mediàtica adolescent en els seus anys al planter del Barça. Va entrar a La Masia a pre-benjamí i amb 14 anys era ja el capità i el jugador més famós del planter. Una fama que anava més enllà del terreny de joc. Als 14 anys, tenia un milió de seguidors a les xarxes socials, molts més que la majoria de jugadors de Primera.

La història entre el Barça i Simons semblava destinada a acabar amb el jugador al primer equip, però tot es va torçar al 2019, just abans de passar al Juvenil blaugrana. El jugador neerlandès va decidir no acceptar una suculenta proposta del Barça, d'uns 200.000 euros més bonus per renovar, i va firmar amb el PSG. 

Simons, amb la selecció neerlandesa (Europa Press)

Va debutar amb només 17 anys amb el PSG, però no ha acabat mai de brillar a París. Després de jugar al PSV i ara al Leipzig, Luis Enrique haurà de decidir si li dona una nova oprotunitat ara que s'està fent un lloc entre els millors d'Europa.

Ara, amb 20 anys, ja és titular amb la selecció dels Països Baixos i un dels millors jugadors joves d'Europa.

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut