Xavi ha presentat el seu campus, que celebra 25 anys

Xavi demana reforços però assumeix la situació del club

L'entrenador del Barça assenyala el pivot i el lateral dret com a posicions prioritàries per reforçar i indica que a la pretemporada "tots els jugadors començaran de zero"
Redacció Esport3 Actualitzat

Després de setmanes de silenci, Xavi Hernández ha tornat a atendre els mitjans de comunicació, en aquest cas per presentar el seu campus d'estiu. Com és habitual en aquests casos, el tècnic blaugrana ha acabat responent a preguntes relatives a tot el que implica l'actualitat blaugrana.

Lliçons de la temporada passada  

"Li vas donant voltes al cap. Hem de millorar en joc col·lectiu, en atacar millor. Hem de millorar a la Champions, això no se li escapa a ningú. Ens falta fer aquest salt de qualitat i ens fa il·lusió. Han vingut reforços i en vindran més (...) El Barça és pressió i necessita pressió per guanyar títols. Hem d'aspirar sempre al 10, hi ha un entorn exigent, però m'agrada competir per tots els títols."

Sense Busquets ni Alba

"Amb la baixa de Busi i Jordi es perden dos referents al vestidor, per a mi com a entrenador i per als companys. Hi haurà altres jugadors que assumiran aquest rol. Passa de tota la vida i a tots els equips. Tenim Sergi Roberto i Ter Stegen i a veure quins altres dos capitans apareixen."

Gündogan

"A Gündogan ja el coneixeu tots. És un migcampista versàtil, podrà actuar en diferents posicions. És experimentat, amb molta qualitat tècnica i guanyador. Era el capità del campió d'Europa. Ha prioritzat el Barça a altres ofertes i això diu molt d'ell. Crec que ens ajudarà molt."

Fitxatges

"Estem en una situació complicada pel que fa als diners. Hem de tenir clar la situació en què ens trobem i hem de mirar el millor escenari possible per ser molt positius. I mirar a casa també. Sento que es diu 's'ha de mirar a casa'. Si jo soc de casa! (...) Amb la direcció esportiva estem fent una feina molt bona i anem tots a l'una per aconseguir l'objectiu de lluitar per tots els títols. Ens hem de reforçar i tenim el mercat obert fins al 31 d'agost".

Crida a l'afició

"Necessitarem l'afició a Montjuïc. Ha estat amb nosaltres en els bons però també en els mals moments. Veig il·lusió i ganes que comenci la temporada i intentarem que la il·lusió no baixi."

Posicions per reforçar

"El lateral dret és una posició que ens agradaria reforçar però dependrà del mercat i del fair play."

"Tenim moltes opcions de pivot però no són naturals. L'Eric o el Frenkie hi han jugat, però crec que ens hem de reforçar en aquesta posició. Nico torna de la cessió. Començarà amb nosaltres la pretemporada. El veurem, l'analitzarem i després decidirem, com amb tota la resta de jugadors."

Sortides

"Hi haurà d'haver sortides per poder incorporar, i a partir d'aquí és un tema d'economia, de quadrar números. En Mateu (Alemany) està fent un màster de fair play."

"No és agradable haver-li de dir a un futbolista que no tindrà minuts o no participarà. Però soc el responsable i em toca prendre aquestes decisions. Sent honest i sincer pot ser que al principi s'ho prenguin malament, però al final t'ho acaben agraint."

Kessie

"He anat parlant amb bastants jugadors, també amb Franck Kessie. És una conversa privada i no la desvelaré. Ja sap quina és la seva situació."

Renovació

"Estic agraït de ser entrenador del Barça. A partir d'aquí, a veure com va tot, però ja ho parlarem quan el club ho consideri oportú i no posaré mai cap problema al Barça."

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut