World Athletics aparta Rússia i Bielorússia de tots els seus campionats d'atletisme
Nadezhda Kotliarova, plata al 4x400 de l'europeu del 2013, va donar positiu en un control el 2016 (Reuters)
Atletisme

World Athletics aparta Rússia i Bielorússia de tots els seus campionats d'atletisme

El comunicat informa que els atletes seran exclosos dels esdeveniments mundials d'atletisme amb efecte immediat

AgènciesActualitzat

El consell de la Federació Internacional d'Atletisme (World Athletics) ha acordat avui, dimarts, excloure Rússia i Bielorússia dels seus campionats, amb efecte immediat.

Els atletes, el personal de suport i els directius d'aquests països no podran participar als campionats del món a l'aire lliure d'Oregon.També estaran vetats en els de pista coberta de Belgrad i els de marxa per equips de Mascate, que començaran divendres que ve a Oman.

La Federació Russa d'Atletisme (RusAF) està suspesa des del 2015 a causa el dopatge i, per tant, no és actualment elegible per acollir esdeveniments mundials d'atletisme o enviar equips a campionats internacionals. El consell ha acordat altres mesures, com la suspensió de la federació de Bielorússia.

En un discurs davant del consell, el president de World Athletics, Sebastian Coe, ha manifestat el següent:

"El món està horroritzat pel que ha fet Rússia, ajudada i instigada per Bielorússia. Els líders mundials van intentar impedir aquesta invasió per mitjans diplomàtics, però va ser en va davant la indestructible intenció de Rússia d'envair Ucraïna."

"Les sancions sense precedents que s'estan imposant a Rússia i Bielorússia per part de països i empreses de tot el món semblen que són l'única forma pacífica de desbaratar i desactivar les actuals intencions de Rússia i restaurar la pau."

"Qualsevol que em conegui entendrà que imposar sancions als esportistes per les accions del seu govern va en contra del que és habitual. He criticat la pràctica dels polítics d'apuntar als esportistes i l'esport per fer política, mentre que altres sectors continuen fent els seus negocis."

"Això és diferent, ja que els governs, les empreses i altres organitzacions internacionals han imposat sancions i mesures contra Rússia a tots els sectors. L'esport ha de fer un pas endavant i unir-se a aquests esforços per posar fi a aquesta guerra i restaurar la pau."

 

Anar al contingut