Vinícius assenyala la persona que el va insultar a Mestalla la temporada 22-23 (EFE)
Vinícius assenyala la persona que el va insultar a Mestalla la temporada 22-23 (EFE)
Futbol

Vuit mesos de presó per als 3 aficionats del València que van dedicar insults racistes a Vinícius

La primera sentència per racisme en el futbol espanyol també imposa als culpables la prohibició d'accedir a un camp de futbol durant dos anys per un delicte contra la integritat moral

Redacció Esport3Actualitzat

El Jutjat d'Instrucció número 10 de València ha dictat la primera sentència per racisme en el futbol espanyol. Els insults de tres aficionats del València a Vinícius Júnior, el 21 de maig del 2023, no han quedat impunes: vuit mesos de presó i la prohibició d'entrar en un camp de futbol durant dos anys és la condemna del tribunal, que considera provat que els acusats van increpar el davanter brasiler amb crits i gestos racistes.

Per aquesta raó els ha declarat culpables d'un delicte contra la integritat moral. En aquesta condemna s'ha tingut en compte l'agreujant que els acusats van actuar amb motivacions racistes.

La pena inicial era de 12 mesos de presó i 3 anys de prohibició d'accés a camps de futbol, però s'ha vist reduïda després d'un acord de conformitat amb Vinícius, després que els tres aficionats li demanessin disculpes públiques per les ofenses i denigracions que li van provocar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut